En nyårshälsning

Jag vill önska alla som fortfarande hittar in på den här bloggen då och då ett riktigt Gott Nytt År!

Det blir ingen summering av året som gått, inga mål inför nästa år. Bara en önskan om att många skrivardrömmar slår in under 2012 – både för er och mig själv.

Bilden ovan är på den manusbunt jag jobbar med nu. Inspirationen kommer från Maria Turtschaninoffs blogginlägg där hon visar sin manusbunt.

I morgon skriver jag mitt sista inlägg på Debutantbloggen, sedan tar fyra nya debutanter över. Det ska bli roligt att återigen följa den som läsare. Det betyder också att jag kommer att bli mer aktiv på den här bloggen igen. Hoppas ni fortsätter att kika in då och då.

Sista kapitlet

Medan stormen drog förbi i natt satt jag uppe och skrev. Det gick inte att sova när rutorna skallrade och vinden skrek. Några få timmars sömn blev det till sist, innan jag gick upp för att skriva det sista kapitlet på ett manus jag har arbetat med alldeles för länge.

Det känns fantastisk att äntligen ha skrivit slutscenen. Jag gjorde misstaget att flera gånger börja redigera manuset från början, vilket gjorde att de första sidorna blev väldigt välskrivna medan slutet fortfarande inte fanns nedtecknat. Men nu är det alltså skrivet.

Manuset är en kapitelbok för barn i 6-9-årsåldern. 27896 ord indelade i 29 kapitel.

Nu återstår en ordentlig redigering från början till slut. Några saker jag har kommit på under arbetet ska ändras/läggas till. Sedan kanske manuset får möta några några väl valda läsare innan det skickas iväg till förlag.

Det känns som ett bra utgångsläge inför det nya året.

Något annat som känns bra är att jag nu äntligen kan kalla mig författare på riktigt.

De bästa klapparna…

 … är de hårda! 
Längtar efter att få dyka in i de här böckerna. 
Och jag ska nog också låna några av barnens julklappsböcker. 
Flera av dem signerade minsann.
Hoppas ni har haft en fin jul och att året får ett perfekt slut.
För min del återstår bland annat att lämna över Debutantbloggen till nya förmågor. 
Men först mina sista inlägg. 
I morgon skriver jag om ett visst besked…

Debutantmingel med Oskar och mig!

Läser du Debutantbloggen och är sugen på att träffa Oskar Källner eller mig? Kom då till bokmässan på fredag klockan 13.00 – 13.30 då vi bjuder till debutantmingel i HOI förlags monter D03:19.  Det kommer att finnas möjlighet att prata bokutgivning, manus och annat som rör skrivandet. Naturligtvis kan man också köpa våra böcker. Välkommen dit!

Skriver en ansökan…

till SVFF just nu. Skrev tidigare ett inlägg på Debutantbloggen om detta. Ska bli intressant att se vad som händer. Det skadar ju inte att försöka. Tänk om jag faktiskt får en slant att försörja mig på medan jag skriver fler – och längre! – böcker.

I morgon blir det bloggstafett om Bokmässan på initiativ av Enligt O. Mitt bidrag publiceras klockan 16.

Hjälp! Vad ska jag skriva om?

Ibland tänker jag att det var riktigt dumt av mig att ta över Debutantbloggen tillsammans med Oskar i år. Ingenting jag skriver är så ångestframkallande som det. Vet inte varför. (Eller jo, det vet jag: att inte skapa något själv från början utan behöva leva upp till ett gäng alldeles enastående företrädare är ganska uppfordrande.) Istället för att tänka på vad jag vill skriva om (som jag gör här) sitter jag och funderar på vad andra vill läsa om. Idiotiskt. Det är ju dömt att misslyckas.

Just nu sitter jag och bollar ett antal uppslag, men kan inte bestämma mig för något av dem. Jag skulle verkligen uppskatta lite input på vad som skulle vara intressant att läsa om, då jag själv helt verkar ha tappat förmågan att avgöra det.

Vad sägs till exempel om följande?

  • En författares omkringverksamhet – att föreläsa m.m. 
  • Hur viktigt är det att boken är inbunden?
  • Vilken språkversion av min bok säljer bäst? Och varför?
  • Därför väljer jag förlag framför egenutgivning
  • Vikten av att ha en god relation till sin förläggare
  • Mer om skrivprocessen och olika manus/projekt
  • Mitt ”följemejl” till Vivlio – helt oredigerat
  • Eller något helt annat?