Cirkeln i skrivbordslådan

Ibland när jag känner att det blir lite för mycket verklighet på jobbet (elever, lektionsplanering, rättning, kollegor, möten, samtal, kaffe osv) öppnar jag min skrivbordslåda och kikar ner. Där ligger en liten tablettask som påminnelse om det där andra livet som också finns, det som innehåller skrivtid, bokmässor och mingel.

(Läs inte ut för mycket om mig av den där skrivbordslådan. Den såg ut så när jag kom dit, jag har bara lagt dit ett par pennor. Eftersom jag ser mig själv som en nomad i arbetslivet tänker jag inte göra mig mer hemmastadd än så.)

Duger jag åt Författarförbundet?

På Bokmässan gick jag förbi Författarförbundets monter och fick ansökningspapper och lite annan info. För att komma i fråga för medlemskap ska man ha givit ut två böcker. Jag sa att min andra bok kommer om några veckor. Då tyckte de att jag kunde söka medlemskap på en gång.

Sällan känner jag mig lika mycket som författare som när jag fyller i och skriver på viktiga papper – som kontrakt och ansökningar.

Det blir spännande att se om mina böcker uppfyller förbundets krav på litterär kvalitet. Gör de det är det bara att pynta in 1400 kronor i medlemsavgift. Jag hoppas man får valuta för pengarna.

Bokmässan dag 4

Sista dagen blev en kort dag på mässan. Jag var där en timme tillsammans med Malin för att sälja våra böcker.

Fina Malin och jag. (Sista dagen på mässan är man lite trött.)

Det gick väl sådär, kan man säga. Men några trevliga personer kom förbi och sa hej. Alltid lika roligt att träffas IRL efter bekantskap på nätet.

Sedan lämnade jag Svenska mässan och trodde att bokmässan skulle vara över. Men så sprang jag på Simona på Centralstationen. Vilken snygging!

Men inte ens där tog mässan slut, för på tåget råkade jag i samspråk med den turkmenska författaren Ak Welsapar, en mycket sympaisk man. Han tog fram sin jättetjocka bok och jag visare min jättetunna. Hur det mötet förlöpte får jag dock berätta en annan gång, för nu ska jag förbereda en ny arbetsvecka.


Sov gott, alla underbara människor! Vi ses på Bokmässan 2012 hoppas jag. Då jävlar.

Bokmässan dag 2

Seg uppkoppling gör att det inte blir några bilder – fick sitta en timme för att få upp några på Debutantbloggen, kolla gärna in där.
Efter dag två kan jag dock meddela att:

  • Amanda Hellberg finns på riktigt och är precis så trevlig som man föreställer sig efter att ha läst hennes blogg.
  • Räkmackan på Heaven 23 är precis så god som jag minns från förra året.
  • Nästa år kommer mitt förlag att ha en egen moter på mässan. Jippie!

Bokmässan dag 1

Idag har jag åkt tåg, gått på seminarier, träffat förläggarre, redaktörer, bokbloggare, författare och annat trevligt folk, druckit bubbel i skybaren, monterminglat och käkat ovanligt smarriga köttbullar på hotellet. Och kanske viktigast av allt: inspekterat att min bok finns till försälning. Jättebra pris på mässan, gå till monter D02:09.

Ovanligt segt nät här, det blir inte fler bilder än så här idag. Sov så gott så ses vi i morgon igen – på bokmässan eller bloggen!

Debutantmingel med Oskar och mig!

Läser du Debutantbloggen och är sugen på att träffa Oskar Källner eller mig? Kom då till bokmässan på fredag klockan 13.00 – 13.30 då vi bjuder till debutantmingel i HOI förlags monter D03:19.  Det kommer att finnas möjlighet att prata bokutgivning, manus och annat som rör skrivandet. Naturligtvis kan man också köpa våra böcker. Välkommen dit!