Hjälp! Vad ska jag skriva om?

Ibland tänker jag att det var riktigt dumt av mig att ta över Debutantbloggen tillsammans med Oskar i år. Ingenting jag skriver är så ångestframkallande som det. Vet inte varför. (Eller jo, det vet jag: att inte skapa något själv från början utan behöva leva upp till ett gäng alldeles enastående företrädare är ganska uppfordrande.) Istället för att tänka på vad jag vill skriva om (som jag gör här) sitter jag och funderar på vad andra vill läsa om. Idiotiskt. Det är ju dömt att misslyckas.

Just nu sitter jag och bollar ett antal uppslag, men kan inte bestämma mig för något av dem. Jag skulle verkligen uppskatta lite input på vad som skulle vara intressant att läsa om, då jag själv helt verkar ha tappat förmågan att avgöra det.

Vad sägs till exempel om följande?

 • En författares omkringverksamhet – att föreläsa m.m. 
 • Hur viktigt är det att boken är inbunden?
 • Vilken språkversion av min bok säljer bäst? Och varför?
 • Därför väljer jag förlag framför egenutgivning
 • Vikten av att ha en god relation till sin förläggare
 • Mer om skrivprocessen och olika manus/projekt
 • Mitt ”följemejl” till Vivlio – helt oredigerat
 • Eller något helt annat? 

8 Comments

 1. Omkringverksamheten är jag väldigt intresserad av! Allt från hur man väljer ut var man ska prata, till vad man pratar om och hur lång framförhållning man ska ha.

 2. Auch. Vad jobbigt. Det är klart att du ska skriva om det som du tycker är intressant! Om du finner det intressant så kommer den passion som du lägger i texten att smitta av sig till läsarna, vilket i sin tur gör att de blir engagerade.

  Och personligen finner jag samtliga av ovanstående bloggförslag intressanta.

  Ärligt talat. Hela blogginlägget ovan skulle faktiskt ha kunnat vara på debutantbloggen. Var det något våra föregångare inte tvekade över att blotta, så var de ju deras ångest, över smått som stort. 😉

  För övrigt tycker jag också att det inlägg du skrev tidigare i veckan om språket, och hur olika yrkesgrupper använder sig av specialiserade subspråk, var vansinnigt intressant, och skulle lika gärna kunnat vara på debutantbloggen.

  Tvivla inte på dig själv. Du är fantastisk!

 3. Alla ämnen är så intressanta så det är svårt att välja.
  Skriver du det du vill så blir det intressant för oss andra att läsa det. Jag tycker alltid att det är lika intressant att läsa dina inlägg både på den här sidan och på debutantbloggen.

 4. Anonymous

  Skoja'ru!? Följemailet såklart 😉

  Allt du skriver både här och på Debutantbloggen är jättebra. Alltid väldigt intressant läsning. Jag vill instämma med ovanstående, du är en person som definitivt inte behöver tvivla på din förmåga!

  Sofia

Comments are closed.