Författarfonden: Så funkar det

I höstas ansökte jag för första gången om stipendium från Sveriges författarfond. Det blev inga pengar för mig då, vilket var väntat. Det är många som söker och de allra flesta får ingenting. Nu är det dags att söka igen. Senast den 1 mars måste ansökan vara inne.

För alla hoppfulla författare som just nu sliter med sina ansökningshandlingar finns hjälp att få. Katarina Kuick skriver på Författarförbundets sajt utförligt om hur processen går till och vad man bör tänka på om man söker. Jag tycker att det var intressant att läsa om ”trappan”:

Trappan är ett internt arbetsredskap för BU. Enkelt kan man säga att första gången man får stipendium blir det alltid litet 1-årigt, nästa gång kan det bli stort ettårigt, och därefter kan man klättra vidare i trappan om kvalitet och kontinuitet räcker till.
 

Skriver en ansökan…

till SVFF just nu. Skrev tidigare ett inlägg på Debutantbloggen om detta. Ska bli intressant att se vad som händer. Det skadar ju inte att försöka. Tänk om jag faktiskt får en slant att försörja mig på medan jag skriver fler – och längre! – böcker.

I morgon blir det bloggstafett om Bokmässan på initiativ av Enligt O. Mitt bidrag publiceras klockan 16.