En tur med Sagobussen

Bild från Arriva.

Tänk att kliva på en vanlig buss och upptäcka att chauffören är en trollkarl! Och sedan få höra sagor hela resan i sällskap av en och annan sagofigur. Under tre söndagar under hösten kan man göra just det. Då går nämligen Sagobussen från Brommaplan till Stenhamra på Ekerö.

Jag skulle gärna åka med på en av turerna. Skulle inte du? 

Mer info finns på Arrivas sajt

Jag är odödlig!

Min bok finns nu i tryggt förvar på KB. Det betyder att jag kan trilla av pinn, min dator kan krascha, hela internet kan slockna – men några av mina ord kommer att finnas i  KB:s underjordiska valv för evigt. Det är nästan så jag känner mig lite odödlig.

Hm, dags att skaka av mig storhetsvansinnet och börja jobba, tror jag.

Med häftpistolen i högsta hugg…

 … gick jag igår runt och satte upp affischer om min release. 
Den hålls den 19 mars på Tensta bibliotek. 
Det blir sagostund på tre språk, musik och tävling för alla barn. 
Självklart kan man också köpa boken till introduktionspris.
På en del ställen lade jag ut kort med samma info. 
Så här snyggt blev det om de fick ta plats i ett redigt ställ. 
Du är också varmt välkommen den 19 mars!
Affischen finns att ladda ner på www.adambok.se 
Info finns också på Facebook

Har du kramat en bibliotekarie idag?

Det har jag. Närmare bestämt Gunilla på bibblan i Tensta, som har hejat på mig i min författardröm och nu delar min debutglädje.  

Om du inte har kramat en bibliotekarie idag tycker jag att du ska göra det. Det är nämligen krama en bibliotekarie-dagen!

Älska bibblan!

Bild från librarylovers.se

Dagens tips till alla som planerar att debutera som författare inom de närmsta åren: bli kompis med personalen på lokala bibblan!

Jag bor i Tensta och drev under flera år bloggen Alla vägar bär till Tensta där jag skrev om livet i min utskällda förort. Tack vare den har jag kunnat knyta jag många kontakter med folk i min egen stadsdel. Genom att ofta besöka bästa bibblan och diskutera litteratur, förortsfrågor och annat viktigt har jag utvecklat en värdefull relation med personalen. En bibliotekarie har koll på samtida litteratur, vet var som efterfrågas och kan vara ett jättebra stöd för en skrivande människa. Dessutom är biblioteket en utmärkt plats för att lansera en bok, vilket jag var och diskuterade med Tensta bibliotek i morse. Tillsammans planerar vi ett familjeprogram i samband med att min bok kommer ut och jag tror att personalen på bibblan är lika taggade som jag inför det.