Ny debut av förlagskollega!

Jag är glad att mitt förlag i år kommer att ge flera personer chansen att debutera som barnboksförfattare. Först ut är Maria Pettersson, som har skrivit boken Är det morgon nu? De fina illustrationerna är gjorda av Petra Szabo, rutinerad författare och illustratör.

Än så länge har jag bara bläddrat i ett smakprov av boken, men jag tycker att den ser jättefin ut. Det tycker även bloggen Barnboksprat som recenserar.

Något av det roligaste med att komma ut på Vivlio är att ens bok översätts till flera andra språk. Den här boken kommer bland annat ut på tigrinja och swahili. Spännande!

Lycka till Maria och Petra!

Specialpris på Adam-böcker och klistermärken

Jag vill dela med mig av ett jättebra erbjudande som mitt förlag har på Adam-böckerna inför jul:

Böckerna säljs för 100 kr/styck, eller 80 kr/styck om man köper minst två.

Dessutom kan man köpa klistermärken med Adam och texten ”Bra jobbat!” på svenska eller ”¡Excelente!” på spanska för bara 20 kronor/ark. Varje ark innehåller 48 märken. Perfekt för både föräldrar och pedagoger som gillar att uppmuntra sina barn/elever.

Om ni vill ha böckerna signerade går det nog också att ordna, bara skriv det i mejlet när ni beställer.

Glöm inte att uppge koden ”Adam2011”.

Specialpris på Inte klia, Adam!

På lördag är det release för min bok, som då kommer  att säljas till introduktionspris. För er som inte har möjlighet att komma till Tensta bibliotek vill jag också erbjuda möjligheten att köpa boken signerad till ett bra pris.

Därför kan man till och med lördag beställa boken från förlaget för 100 kr. (Ordinarie pris är 149 kr.)
Ange rabattkod ”struttsAD” i ett mejl som du skickar till shop@vivlio.se

Glöm inte att ange vilket språk du vill ha boken på. Skriv också om du vill ha boken signerad och om den ska dediceras till någon speciell.  Beställningarna kommer att skickas efter releasen.

Läs mer om boken här.

Första dagen

”Idag är första dagen på resten av ditt liv” är en fin gammal klyscha, vissa dagar mer sann än andra. Idag är definitivt en sådan dag för mig. Det är första dagen på mitt liv som skribent/författare på heltid. Visserligen har jag en liten grej som ska in till universitetet innan jag kan ta ut min examen, men allvaret börjar idag.

Planen ser ur så här: lite administration och planering, en del mejlande och uppstyrning, skrivande och redigering, samt ett möte som avslutning. Lunch måst jag komma ihåg att äta också.

Förresten har Vivlio uppdaterat sin sida med info om författare och andra upphovsmän.

Intervju med Vivlios förlagschef

@font-face { font-family: ”Times New Roman”; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: ”Times New Roman”; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: ”Times New Roman”; }div.Section1 { page: Section1; }

Om det är någonting jag tycker att vi borde satsa mer på i Sverige så är det modersmålsundervisning och flerspråkighet. Det har Vivlio förlag förstått och jag är därför väldigt glad att min bok kommer ut just där. Vivlio är ett ungt förlag som förmodligen är okänt för många. Därför ställde jag några frågor till Alexandra von Seth, grundare och förlagschef.
Varför startade du Vivlio?
Alexandra von Seth
– Jag hade jobbat på bokförlag och tidningsförlag tidigare och hade ett intresse för språk och nationaliteter sedan jag läst socialantropologi. Dessutom hade jag många vänner med utländsk bakgrund som jag hade intervjuat om vilket språk deras barn skulle lära sig. Jag letade efter parallellspråkiga böcker i Sverige men hittade inga. Däremot fann jag flertalet i England, Tyskland och USA. Varför inte i Sverige, tänkte jag och idén om en parallellspråkig pekbok dök upp. Jag startade förlaget 2005 på försök och det gick mycket bra. Marknaden var som ett stort svart hål för den somaliska delen.
– Jag tycker dessutom inte att de enspråkiga böcker på annat språk än svenska som jag fann i Sverige ger en känsla av 2000-tal. Jag tycker det är viktigt att ta ett steg bort från getter och ökensand. Visst ska sådana böcker finnas på marknaden men jag vill att våra böcker ska andas fräschör.
Vem vänder sig Vivlios böcker till?
– De riktar sig till barn och ungdomar i åldern 1-12 år med annat modersmål än svenska. Det har visat sig att även föräldrar med knappa kunskaper i svenska kunnat använda dem.
Vad söker du efter i ett manus?
– Bra manus är det som antingen är ren språkträning, alternativt beskriver en situation som är igenkänningsbar. Det är viktigt att manuset säger läsaren någonting.Det optimala är en berättelse som går att fortsätta i kommande bok.
–Samspelet mellan manus och illustration är oerhört viktg. När jag får ett manus i handen vill jag kunna få en spontan känsla av att det kommer bli en fin bok – en bok som utrålar kvalitet i både text och bild. Just den här målgruppen förtjänar det så väl!
En av Vivlios böcker: Fröken Marmelad.