Skriv fejkrecension – vinn resa till Bokmässan

Snart släpps Simona Ahrnsteds andra roman Betvingade, men redan nu kan man recensera den. Japp, en riktigt fiffig tävling är det. Fritt fram att fabulera. Två vinnare får en resa till bokmässan i Göteborg med hotell, inträde och mingel med Sveriges romancedrottning. Inte illa. Dessutom delas en massa andra fina priser ut till de som inte kammar hem storvinsten.

Gå in här för att tävla. Och missa för guds skull inte Simonas blogg.

Vinn mina böcker i Norra Sidan!

Det är inte varje dag man klättrar i klätterställning i högklackat, men vad gör man inte för en bra bild?

Tidningen Norra Sidan, som ges ut till alla boende i stadsdelarna kring Järvafältet här i Stockholm, har i senaste numret ett barnboksspecial.  Aleksandar-Pal Sakala berättar om sina  böcker, som handlar om dinosaurier och utomjordiska kossor. Marion Vogel, bibliotekarie i Tensta, berättar varför det är så viktigt att läsa för sina barn. Jag får också vara med och berätta om böckerna och Adam och vad jag tycker att litteratur är och ska vara.

Dessutom kan man vinna både mina och Aleksander-Pal Sakalas böcker. Klicka här och bläddra fram till sid. 18-19 för att läsa och tävla.

 Med det önskar jag en Glad påsk!

Och vinnarna är…

Dags att dra vinnaren i tävlingen
Alla namn på lappar.

Lapparna i en hatt.

Lite hjälp av dottern…

Och den första vinnaren är…

Grattis. Nästa person är…

Grattis! Och den sista boken går till…

Grattis till dig också!

Jag hör av mig till E-L och Carina senare i veckan.
Ulla, du skrev ingen adress. 
Kan du skicka ett mejl till mig på info at anneliedrewsen punkt se? 
Tack till alla som var med och tävlade!

Tack för alla bidrag!

Vad roligt att så många var med i tävlingen! Det var väldigt roligt att se vilka språk ni vill lära er och varför. Det var verkligen en härlig blandning. Här är några bidrag:

Jag skulle jättegärna vilja lära mig teckenspråk. För att jag tror att det skulle kunna vara mycket användbart att kunna. 
Jenny Sjögren

Jag vill lära mig polska, det ligger nära oss, jag har några polska vänner och trivs i landet. Jag tror jag får ut mer av mina resor dit om jag lär mig språket och vi är väldigt lika kulturellt.
Kerstin Jonsson

Jag vill lära mig arabiska, kan pyttelite men vill kunna prata riktigt ordentligt, vi har nära vänner från Palestina och jag älskar verkligen deras språk.
Carina

Eftersom halva min släkt bor i Finland och jag knappt kan en mening på detta underliga språk så skulle jag verkligen vilja lära mig detta. 
Skrivarstudio ord och idé

Jag skulle vilja lära mig swahili! Helt enkelt för att det vore himla häftigt att kunna.
Gloria

Jag önskar kunna tala med mina tre fadderbarn från Somalia som nu bor i Sverige.
Ulla Hellqvist

Det språket jag skulle vilja kunna är ryska. Jag har alltid varit fascinerad av det språket för det är så vackert, och jag lärde mig kyrilliska alfabetet som barn bara för att det var annorlunda och häftigt. Min lärare i latin på gymnasiet kunde ryska och lärde oss lite grann och det ökade min fascination. Dessvärre bodde jag i en liten by i Norrland så jag hade ingen möjlighet att läsa språket, och sedan tappade jag bort det. Men fascinationen finns kvar ännu.

Ninas skrivarlya

Jag skulle vilja lära mig ukrainska. Min morfar är född i Gammalsvenskby nere i Ukraina och lärde sig där att prata svenska, ryska och ukrainska. På den tiden fanns dock inte ”Ukraina” och ukrainskan var förbjuden att prata. Skullke därför vilja lära mig språket som en hyllning till morfar och alla som bott och bor i Gammalsvensby.
Victoria

Esperanto har jag ingen aning om hur det är uppbyggt, men ska väl va logiskt. Skulle bara vilja nosa lite på det, för man har ingen större användning av det. Latin vore däremot nyttigare att lära och förstå.
Laila

Helst vill jag lära mig tala dari, språket i Afghanistan! Jag umgås mycket med en familj därifrån; pappan och barnen (11, 4 och 1 1/2 är) är duktiga på svenska, men mamman kan ytterst lite. Det gör mig så ont att hon och jag inte kan tala med varandra utan tolk/mellanhand…
Mikkela

Jag skulle vilja lära mig mapudungun som mapuchefolket i Chile och Argentina talar. Min släkt på pappas sida har ett starkt mapuchearv men ingen talar mapudungun! 
Carmen

Har genom mitt yrke kommit i kontakt med många somaliska barn och jag tycker att det är ett vackert språk som jag gärna hade lärt mig mer av.
Nina

Tusen tack för att ni delade med er av detta! Nu hoppas jag att vi alla får chansen att lära oss fler språk än de vi redan kan.

Tre personer kommer som sagt att vinna varsin tvåspråkig Adam-bok. Vilka det blir meddelar jag på onsdag!

Tävla och vinn nya boken om Adam!

Vad sägs om en tävling? Jag delar ut tre exemplar av min nya bok Inte så fort, Adam!
För att delta behöver du bara skriva en kommentar till det här inlägget och svara på frågan:  
  • Vilket språk skulle du helst vilja lära dig? Varför?
Ange gärna  vilken språkversion av boken du vill ha om du vinner. Den finns på svenska i kombination med arabiska, bosniska, persiska, somaliska och spanska. Jag kan inte garantera att du får det språk du önskar, men ska försöka tillgodose önskemål.
Tävlingen pågår till och med den 25 november. Under tiden kommer jag att ta en paus från bloggen. I slutet av november återkommer jag och kommer då att dra vinnaren ur en hatt eller dylikt. 
(Om du länkar till det här inlägget från din egen blogg blir jag jätteglad, men det är inget krav.)