Om Murakami, löpning och motståndskraft

@font-face { font-family: ”Times New Roman”; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: ”Times New Roman”; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: ”Times New Roman”; }div.Section1 { page: Section1; }

Jag var ute och sprang i morse. Sju och en halv kilometer. När jag stod och pustade ut efteråt plingade det till i mobilet. Ett mejl. Det var en refusering på ett manus jag nästan hade glömt bort att jag skickat iväg. Standarsvar. Inget personligt mer än mitt förnamn och ett käckt utropstecken på svenskt vis. 
Just nu läser jag Haruki Murakamis bok Vad jag pratar om när jag pratar om löpning, där han drar många paralleller mellan att skriva och att springa. En av hans teser går ut på att författare behöver en stark kropp för att stå emot allt jobbigt de måste ägna sina tankar åt. (Ungefär så, jag orkar inte bläddra fram den exakta formuleringen, som med säkerhet är mycket tjusigare än min.) Kanhända har han rätt. Jag tog inte i alla fall inte refuseringen särskilt hårt. Jag hade just avverkat sju och en halv kilometer. En bedrift i min värld.
Jag tror jag skickade manuset till fyra eller fem förlag. Idag kom alltså den första refuseringen. Då borde de andra börja droppa in snart också. Kanske ska satsa på att springa varje morgon, som Murakami. 
 

2 Comments

  1. Grattis till väl utförd motion! Boken låter mycket intressant, den måste jag läsa, även om jag inte joggar utan promenerar.

    Vad tråkigt med refusering. Det är bara att hålla tummarna för någon av de andra förlagen. 🙂

    Hur länge sedan var det som du skickade ditt manus? Vad är det för typ av manus?

    Lycka till!

  2. Det var en trivsam bok, en ganska anspråkslös skildring av en författare som också råkar vara långdistanslöpare.

    Jag minns inte riktigt när jag skickade in manuset. Det byggde en idé jag har haft ett par år som helt plötsligt hittade sin form. Väldigt enkelt språk, en mening per sida. För små barn, upp till tre ungefär. Jag tycker fortfarande att det är bra, möjligen behöver det putsas lite. Hoppas lite extra på ett särskilt förlag!

Comments are closed.