Redigering och högläsning

På mötet igår gick vi igenom Adam-manuset och illustrationerna, uppslag för uppslag. Det resulterade i ett något förkortat manus och ändringar i både text och bild. Det är nästan magiskt att sitta och jobba med manuset tillsammans. Det gör inte bara texten bättre, utan skapar även en gruppkänsla kring boken. Även om jag står för orden, Markku för illosarna och förlaget för det övergripande kan vi ha en öppen dialog om allt. Jag är riktigt nöjd med att vara på ett litet förlag, måste jag säga.

Rent konkret kom vi även överens om vilken bild som ska vara på omslaget samt diskuterade olika pr-strategier. Vissa saker kan bli riktigt spännande om de går att genomföra!

Just nu har jag lagt ut illustrationerna över hela golvet här hemma och sitter och läser texten högt. Det är viktigt att rytmen känns bra. Det värsta som finns är en fin barnbok som har ett språk som inte går att högläsa. Orden måste ligga fint i munnen, inspirera till inlevelse och vara begripliga för ett litet barn!

3 Comments

  1. Hej, är nu en av dina följare då jag är i förarbetet att skriva en barnbok jag med.

    Du skriver om fördelarna med ett litet förlag vilket jag finner spännande. Tycker du man ska börja skicka manuset till de mindre eller satsa på de större först?

    /Melanie

  2. Roligt att du läser min blogg! Jag tycker man kan skicka till flera förlag samtidigt, några stora och några små. Varför välja när man kan få båda?

Comments are closed.