Brev från kungen

brev-fra%cc%8an-kungen

Omslag: Jonas Lindén

Snart kommer andra delen i serien om äldreboendet Himmelsbro. Där möter du Thea som arbetar på en daglig verksamhet med att sortera post. Hon sköter sitt jobb perfekt, ända tills en dag då hon får ett mycket speciellt brev i sin hand. Brevet är från kungen. Istället för att lägga det i rätt fack, stoppar Thea brevet i byxlinningen. Hennes stora intresse i livet är nämligen kungafamiljen. Tänk att ha ett brev från kungen i sin hand …

På våning 7 firar Klara sin hundraårsdag. Släkten är där och hon får presenter och tårta. Men var är posten? Hon väntar på ett speciellt brev.

Hur det går får du läsa i januari, då Brev från kungen kommer ut på Vilja förlag. Det är en fristående bok i serien Himmelsbro – lättläst feelgood för alla åldrar. Första boken heter Äppelpaj med extra vaniljsås och handlar om Rafael som inte kan sluta att tänka på Stina. Men så berättar Stina att hon ska sluta arbeta på Himmelbro. Det blir bråttom för Rafael att visa sina känslor för henne.

Böckerna om Himmelbro passar bra att läsa på exempelvis sfi, Språkintroduktion eller lättlästa bokcirklar för vuxna. Förutom att de innehåller berättelser som får läsaren att må bra, ger de en inblick i arbetslivet och det svenska samhället. På förlagets webbplats finns gratis arbetsmaterial för pedagoger och elever.

 

 

 

 

 

One Comment

Comments are closed.