Vi ses på Bokmässan!

Den 24 september slår årets bokmässa upp dörrarna på Svenska mässan i Göteborg. Jag kommer att vara där både som journalist (för att skriva om några intressanta seminarier) och som författare (för att prata om mina böcker). Det brukar vara intensiva dagar i Göteborg, och jag räknar med att träffa många nya och gamla bekantskaper.

Så här ser mitt program ut:

IMG_8738Nyanlända elevers skapande och lärande
Torsdagen den 24 september kl. 17.00–17.20
Ung scen, Kulturrådet (A-hallen, A03:22)

På Kulturrådets Ung scen berättar jag hur lättläst litteratur och bilderböcker kan fungera som motor för nyanlända elevers lärande. Det blir konkreta exempel dels från mitt eget arbetet med Shaun Tans Ankomsten, dels från klassrum där andra lärare har arbetat med mina böcker. Det kommer även finnas möjlighet att köpa mina böcker och få dem signerade. Läs mer här.

Mingel hos Nypon och Vilja förlag
Torsdagen den 24 september kl. 17.00
Vilja och Nypon förlag (C-hallen, C05:22)

Mingel under trevlig former med ett glas bubbel, med eller utan alkohol. Jag kommer dit direkt efter programpunkten på Ung scen. Läs mer här.

UR Samtiden om litteratur och nyanlända
Lördagen den 26 september kl. 10.45UR
(C-hallen, C03:39)

Tillsammans med Sara Lövestam, som är både författar- och svenska som andraspråkslärarkollega, pratar jag om lättläst litteratur, bilderböcker och nyanlända barn, ungdomar och vuxna. TV-programmet sänds direkt på webben och kommer att kunna ses senare på Kunskapskanalen. Programledare är Natanael Derwinger.

Kom gärna och lyssna på någon av mina programpunkter – eller så ses vi i vimlet!

One Comment

Comments are closed.