Brev från en 17-årig läsare

Det kom ett mejl från en läsare som gör mig så in i själen glad. Så här skriver Adrian, 17 år:

Spring Amina är en fantastisk bok. Livet är det enda chans som vi har att gör våra drömmar verkligheten. Amina är en stark tjej som lever ensam, utan hennes familj men fortfarande är hon motiverad . Jag tycker att boken har en stor betydelse för dem alla som tänker att ger upp. Aldrig ger upp, fortsätta att göra allt som du vill för ditt liv. Vara stark och aldrig tänk om negativa saker. Amina gjorde detta. Hon saknar familjen men hon fortsätta med livet och hon gjorde det vad hon ville. Träna hård, vara fokuserad och fortsätta att göra drömmar verkligheten. Den är en stor budskap och därför jag tycker om boken Spring Amina. Du kan aldrig vinna om du prova inte det. Även om allt ser ut som omöjligt, du måste försök, lär och gör det.

Jag blev nyfiken på vem Adrian är och fick veta lite mer:

Jag heter Adrian. Jag är 17 år gammal. Jag kommer från Albanien och jag bor i Sorsele. Jag har varit i Sverige i 8 månader. Jag tycker om skolan och jag hoppas att ska jag fortsätta att studera på universitet. Jag skriver många dikter på engelska och jag gillar att skriva uppsatser också. Ibland skriver jag för att jag saknar min familj och det är lite svårt utan dem. Min dröm är att skriva en bok och att vara en politiker i framtiden. Sverige är ett fantastiskt land om du vill göra bra saker med ditt liv och jag hoppas att allt kommer att bli bättre för mig snart.

Tack Adrian, för att du berättade om ditt eget liv och om dina tankar om min bok! Det glädjer mig väldigt mycket att du vill bli författare och engagera dig politiskt. Jag önskar dig all lycka med dina studier! Glöm inte att höra av dig när din bok kommer ut, jag vill gärna läsa den.

Tack också till Inger Lundmark, som såg till att Adrians texter kom fram till mig!

4 Comments

  • Hej Jasmeen! Vilken fin blogg du har, med många bra boktips. Jag såg att du har läst ”Ett nytt land utanför mitt fönster” av Theodor Kallidatides också. Den tycker jag också mycket om! /Annelie

 1. Jasmeen Ahmed

  Tack att, du har kollade in i min blogg det var snällt :Jag har skrivit a fiction and it took me like 1 halv year to write it. Jag har inga kontakter i bokvärlden. Jag vill fråga om du har några tips om vart jag kan publicerar det, och den är skriven på engelska.Tanken är att om boken, blir framgångsrik, så ska jag göra en world record film av den, så jag är väldigt hängiven till detta./Jasmeen

  • Hej igen!

   Jag vet inte så mycket om att ge ut böcker på engelska och vågar inte ge några tips. Men om du bestämmer dig för att skriva på svenska någon gång kan du skicka ditt manus direkt till svenska bokförlag. Då är det viktigt att välja ett förlag som ger ut den sortens bok du har skrivit. Kom ihåg att de allra flesta får nej första gången de skickar in ett manus. Då får man fortsätta att skriva och skicka in nya manus till förlagen!

   Du kan också prova att skicka insändare eller krönikor till tidningar. Det är ett sätt att träna på att skriva och att bli publicerad.

   Lycka till med ditt skrivande!

Comments are closed.