Hej bokmässan!

I morgon börjar bokmässan i Göteborg och jag åker dit i vanlig ordning. På många sätt är det årets höjdpunkt för alla som skriver böcker, ger ut böcker, lånar ut böcker eller arbetar med litteratur på något annat sätt. Samtidigt kan det kännas lite tjatigt att samma sak upprepas, år efter år. Mingel, räkmacka, montrar, seminarier, hotell. Nyfärgat hår och snyggt sittande kläder. Höga klackar och långa naglar.

I år tar jag det lugnt. Jag har ingen aktuellt bok utan åker dit för att lyssna på och träffa andra författare. När mässan stänger tänker jag inte hänga kvar på montermingel eller åka till någon hotellbar och spana efter kändisar. Det lockar mig inte, helt enkelt. Inte i år i alla fall. I stället tänker jag hänga med personer jag gillar, sova gott i hotellsängen och kanske till och med ta en lite löprunda i stan.

Om någon skulle vilja träffa mig eller få en bok signerad så är det bara att höra av sig, förslagsvis via Twitter. Jag kommer ner torsdag morgon och åker hem på lördag kväll. Min bok ”Spring, Amina!” finns i Nypon förlags monter och ”Stella skaffar ett syskon” hos Rabén & Sjögren. Och i Lärarförlagets monter kan man hitta ”Se språket i ämnet” som jag har medverkat i.

One Comment

Comments are closed.