Socialt ansvar som egenföretagare

Som författare är man mer eller mindre tvungen att driva eget företag. Det är ett fritt och roligt sätt att arbeta, men innebär tidvis hårt slit och en viss ekonomisk oro. Man måste ensam hantera olika roller, som att ta arbetsgivaransvar för sig själv och fundera på sin framtida pension. Jag vill dessutom  att mitt arbete ska bidra till ett bättre och mer hållbart samhälle.

De senaste åren har det sociala ansvaret blivit allt viktigare för mig, inte mist för att jag kommer i kommer i kontakt med många unga människor som lever i utsatthet. På författarbesök och andra uppdrag möter jag bland annat asylsökande och papperslösa barn, personer med psykisk ohälsa eller ungdomar i andra omständigheter som gör livet svårt. Det är lätt bli personligt berörd av sådana möten. Då kan det vara en fördel att vara egen företagare, eftersom jag ibland kan låta mina personliga drivkrafter visa vägen för mitt arbete. För vad är mitt engagemang värt om jag inte förmår omsätta det i handling? Och vad är mitt arbete värt om det inte bottnar i en övertygelse?

Därför är det också självklart för mig att ge en del av mina inkomster till en organisation som varje dag gör skillnad för människor i Stockholm.  Jag är stolt vänföretag till Stockholms Stadsmission 2019. Mitt stöd bidrar till akuta insatser så som mat och kläder. Men också till att människor får känna gemenskap och får kraft och motivation att förändra sina liv. Tillsammans gör vi Stockholm till ett mänskligare samhälle för alla!