Resan börjar

Nu är det dags. Jag sätter mig tillrätta i förarsätet, justerar ryggstödet och backspeglarna. Tanken är full. Jag vrider om nyckeln och hör motorns löftesrika brummande. Trampar ner kopplingen och lägger i första växeln. Kollar trafiken. Det är många ute och kör idag. Undrar vart det ska. Själv har jag målet klart för mig. Jag ska till Förlagsvärlden och en plats som heter Utgivning. Debutanterna har en bosättning i utkanten har jag hört. De mer etablerade har antagligen lite tjusigare boningar i de finare kvarteren. Makthavarna har naturligtvis sina skrytbyggen i centrum. Där spatserar Förlagsfolket omkring. De ser ut att veta precis vad de är ute efter.

Jag är inte helt säkert på hur jag ska ta mig dit. En första sväng går förbi bokmässan i Göteborg. Men efter det är jag osäker. Vet inte exakt var mitt mål ligger. Hur krokig vägen är. Hur många hinder jag stöter på innan jag kommer fram. Men nu kör jag. Nu är det allvar. Än så länge är jag ensam i bilen, men jag hoppas på lite sällskap. Kanske står någon liftare och väntar i ett vägskäl. Jag har tagit bort barnstolarna från baksätet, ifall någon skulle vilja följa med.

2 Comments

  1. Anonymous

    Hej du, jag hänger nog med på resan om du har plats i bilen:) Jag är just nu ca 50 sidor in på mitt första manus, så har en bit kvar på vägen. Förhoppningsvis kommer jag kunna flytta in i staden så småningom, även om det blir i utkanten. Jag kommer kolla in på din blogg och se hur det går för dig, så lycka till och på återseende//Londonlife

Comments are closed.