Alla vill skriva för barn

Susanna Alakoskis  nästa bok kommer att vara en barnbok som handlar om ”döden och livet och allergi och Finland och Sverige”. Huvudpersonerna är en familj som består av en dotter och en pappa. Det berättade hon på sitt seminarium på bokmässan.  På Skrivarmammans blogg läser jag att även P O Enquist har börjat skriva barnböcker.  Christer Fuglesang har skrivit en barnbok, som självklart handlar om rymden och Camilla Läckberg ska skriva böcker för barn.
Plötsligt vill alla skriva barnböcker! Vad kommer det att innebära för barnboksutgivningen i Sverige. Fler titlar? Högre kvalitet? Hårdare konkurrens? Svårare för en okänd debutant att bli antagen? Större intresse från kulturredaktionerna? Fler recensioner? Ska bli intressant att se.

2 Comments

  1. Anonymous

    Åh, ser fram emot Susanna Alakovskis barnbok!

    Det jag fasar för är just att det ska bli svårare för debutanter att bli antagna. Men jag försöker tänka att Camilla Läckberg också var en okänd debutant en gång!

    Sofia

Comments are closed.