NaNoWriMo – här kommer jag!

Igår kväll anmälde jag mig till romanskrivarmånaden NaNoWriMo. Målet är att få ihop en roman på minst 50 000 ord under november. Inte en färdig bok, utan ett råmanus att arbeta vidare med vid tillfälle.

Idén som jag ska omvandla till ord har jag haft ganska länge. De senaste dagarna har jag gått omkring och funderat på formen.  Igår stor jag inte längre ut med att bara planera, så jag öppnade ett nytt dokument och skrev fritt. Korta stycken, olika röster, bara för att närma mig berättelsen. Det häftiga var att när jag började skriva hände någonting med karaktärerna. De visade sig. Och de har varit med om saker jag inte hade en aning om.

Jag ska försöka att hålla mig till första november innan jag börjar skriva på allvar. Men det kommer att bli svårt. Det är så roligt.

Roligt var också mejlet man fick efter att ha registrerat sig. Lagom uppmuntrande och komiskt. Sånt gillar vi.

8 Comments

  1. Jag funderar också på att vara med. Har du varit med förut?

    Det där med att börja från scratch intresserar mig, bara låta fantasin flöda, men man måste ju ha en idé att börja med.

  2. Nej, jag hade inte ens tänkt skriva någon roman utan har varit helt fokuserad på barnböcker. Men jag kände ”varför inte?” Kom med du också, ju fler desto bättre, eller hur?

  3. Har också sett det där och funderat på att deltaga. Vi får se, ska klura en liten stund till på det. 🙂 Har rätt mycket att göra nu så jag vet inte om jag hinner, där är haken dessvärre. Men storyn finns i mig.

  4. Jag har också alldeles för mycket att göra, som att skriva en magisteruppsats. Men det är bara en månad det blir dubbelt skrivarbete. Det överlever man.

  5. Jag anmälde mig men kom fram till att november inte var någon bra månad för mig att skriva en hel roman så jag tidigarelagde det hela till denna månad istället. Håller på och kämpar för fullt nu.

Comments are closed.