Tuesday Afternoon

Regnslask och halvmörker gör att hela den här tisdagen känns som en enda lång eftermiddag. Vad passar då bättre än gamla fina Stonecake?

4 Comments

  1. Gaaahhh! Vad är det första man ser i videon?! Jo en stor, hårig, SKITÄCKLIG spindel! *ryyyys* 😉 Jag hatar verkligen spindlar. Hu… *flämtar och försöker få hjärtat att slå normalt igen* Hihi…

    Du ska se att du kommer att lyckas hitta en låt för varje dag. Bra jobbat. 😀

  2. Anonymous

    Ställer helt fräckt lite frågor trots att det inte har något alls med ditt inlägg ovan att göra 😉 Jag gick nämligen tillbaka bland dina gamla inlägg och läste om dina olika bokprojekt.

    Jag undrar hur du gjorde med ditt projekt 1.. Skickade du in manus till ett förlag utan att ha kontakt med någon där innan? Hade de en illustratör som de tyckte passade för ditt manus eller hade ni träffats redan innan?

    Sedan hade jag lite tankar kring ditt dilemma med projekt två. Jag har nämligen varit med om precis samma sak. Ber på förhand om ursäkt för långt inlägg 🙂 Jag skrev och illustrerade en berättelse hösten -08. Jag var dock inte helt nöjd med det och kände behov av att putsa på det så det blev liggandes en tid. Sedan stod jag en dag på Åhlens och bläddrade i en bok som påminde väldigt mycket om min egen! Min första reaktion var att jag blev förundrad och tyckte det var lite kul! Hur kunde två vitt skilda personer komma på att skriva om exakt samma sak? Jag tyckte det hela var lite häftigt. Sedan förbyttes den känslan ganska snart till att jag blev helt knäckt och kände mig jättedum. Hur kunde jag tro att jag skulle kunna komma på en sån idé ungefär.. jag måste omedvetet ha läst boken för länge sedan utan att minnas det och sedan skrivit en likadan berättelse på en omedveten nivå… Självförtroendet var inte på topp efter detta!

    Men nu när några år har gått så har jag vågat titta på mitt manus och boken ifråga igen och jag är inte längre säker på att de verkligen är så lika som jag först trodde. Nu är jag inte säker på att jag någonsin hade läst boken ifråga innan jag skrev min berättelse. Jag blev nästan förvånad över att jag tyckte mitt manus hade ”härmat” så mycket, det fanns vissa uppenbara beröringspunkter men jag vet inte om någon annan än jag skulle reagera så kritiskt. Tror jag i alla fall, jag har inga planer på att gå vidare med det här manuset!

    Så det jag vill säga är att det kanske är så med ditt projekt 2 också? Det kanske bara är du som ser likheterna eller så finns det likheter men det gör kanske ingenting? Det finns sååå många böcker som verkligen påminner om varandra. Ta tex Pija Lindenbaums nya och en äldre bok jag läste häromdagen av Amanda Eriksson (”Mitt annorlunda liv” tror jag den heter). Där är temat (hur det kan kännas för ett barn att sova över hos en främmande familj) detsamma i båda böckerna, jag tycker även vissa detaljer och stämningar i böckerna är väldigt lika. Men kanske är det bara jag som ser det? Eller så är de lika men det gör ingenting, det är bara jag som är övernitisk och noterar sådant på ett kritiskt sätt? Det finns ju också många olikheter i de bägge böckerna och jag gillar båda i sin egen rätt.

    En annan fråga; hur tänker du kring betalning av ditt manus om du blir antagen? Finns det någon ”oskriven regel” kring detta? Eller tar man helt enkelt det man blir erbjuden? Finns det uppgifter någonstans om hur mycket (på ett ungefär) som förlagen betalar för ett bilderboksmanus?

    Sofia

Comments are closed.