NaNoWriMo-bikt

Efter att Amanda har outat min och Lisas tjuvstart i NaNoWriMo  är det väl lika bra att bekänna precis hur mycket jag har skrivit på mitt manus. För det handlar inte om någon liten anteckning här och där. Drygt 7000 ord har redan blivit skrivna i min lilla rosa burk.

Det började med några rader som skulle föreställa synopsis. Men det räckte liksom inte. Så det blev ett nytt dokument där jag flödesskrev mina karaktärers inre dialog. Texten växte och har nu börjat leva sitt eget liv.

Vilken roll spelar detta för mitt delgatande i NaNoWriMo? Tja, det beror ju på hur man ser på det. Från början såg jag det hela som en skön utmaning och möjlighet att ta reda på vad som skulle kunna komma ur mig om jag försökte. På så vis är NaNoWriMo en inspirerande rörelse för skrivande människor.

Men det finns också väldigt strikta riktlinjer. Folk som ska sitta uppe till tolvslaget och börja skriva precis då. Inte ett ord före midnatt. För min del känns det lite… överdrivet. Det är väl inte tänkt att vara en sekt?

I vilket fall som helst har jag börjat skriva. Karaktärerna har fått liv och det är bara att fortsätta. Om det sedan sker inom ramen för NaNoWriMo spelar mindre roll. Huvudsaken är att jag får skriva!

2 Comments

  1. Håhåjaja! Ja, jag har som sagt också tjuvstartat. Började i måndags och ska skriva 30 dagar, precis som de bokstavstrogna. Jag har skrivit 1500 ord om dagen och är således redan uppe i 7500 stycken och innan jag går och lägger mig ikväll ska det bli 1500 till…
    Jag har knappt inte varit inne på hemsidan, blev bara trött av att läsa om skrivprogram, kick-offer med mera. För mig handlar det om att bara göra det. Det är mitt första försök till prosa någonsin (borträknat en påbörjad novell och uppsatser från gymnasiet) och jag tänker applådera både dig och mig oavsett om det är den 1 november eller ej 🙂

  2. Perfekt, då kan vi dunka varandra i ryggen även om vi blir utfrysta av de bokstavstrogna 🙂

    Bra jobbar med 1500 ord om dagen. Hoppas jag klarar av det. Från och med den 1 november ska jag bli hård mot mig själv på riktigt!

Comments are closed.