Fler belöningar…

Jag är inne i slutfasen av uppsatsskrivandet nu. Har kommit så långt att jag har lagt ihop alla avsnitt i ett enda dokument. Först kommer inledningen som aningen anspråksfullt utropar: Här kommer jag och det här ska jag göra! Sedan följer de halvtorra delarna som redogör för var forskarna har sysslat med tidigare och vilka teorier som står till buds för att undersöka det jag har föresatt mig att ta reda på. Därefter följer själva kärnan i en magisteruppsats: resultaten. Det är lite spretigt, med däri finns någonting jag måste fånga upp. Något att destillera och koka en slutsats på. För det sista avsnittet är ännu oskrivet: Sammanfattning och diskussion. Vad är det egentligen jag har kommit fram till? Och vad betyder det?

Fortfarande är den inre drivkraften svag. Helst skulle jag vilja kasta in handduken nu. Men det går inte, så jag uppfinner belöningar. Jag har två lockelser att spela med: att läsa Simonas bok Överenskommelser som jag slog till på här och min egen NaNo-roman som jag faktiskt börjar bli sugen på att läsa.

Så: När jag är färdig med min uppsats får jag läsa Överenskommelser. När jag har försvarat den (uppsatsen alltså, inte romance-boken) på ventilationsseminariet får jag läsa min egen roman och eventuellt börja redigera den. Låter som en bra deal.

2 Comments

Comments are closed.