En riktigt bra fotokurs

Mi fotograferad i Rissne.

Under våren har jag gått en fotokurs för journalister på Tollare folkhögskola. Upplägget har varit riktigt bra, med övningar där kamerans funktioner, kompositionstekniker och bildanalys har varvats. Vi har bland annat fotograferat porträtt, en serie bilder och gjort fria reportage. En stor behållning av kursen har varit ett ge respons på kurskamraternas bilder, och att få respons på sina egna bilder. Vad är det egentligen som gör en bild intressant och intresseväckande?

Här kommer några av bilderna jag tog på kursen. Nu är jag redo att fotografera mer, vid sidan av skrivandet.

En kall dag på utegymmet på Spånga idrottsplats.

 

Alicia i Hötorgshallen.

 

Nikolay monterar en rutschkana i Tenstadalen.

 

Min pappa på stormarknaden.

 

Edith under en bro.

 

Nikolay pustar ut efter en lång arbetsdag.

 

Här är ett bildreportage från Tensta som började med en uppgift på kursen.