Lyssna på böcker i mobilen!

En flicka med lockigt hår håller i sin mobil och lyssnar i hörlurar. Till höger syns loggan för Biblio.

På grund av coronaepidemin kan det vara svårt att låna vanliga böcker just nu. Det är tur att man både kan läsa och lyssna på böcker digitalt.

Jag har själv varit ganska dålig på att läsa e-böcker, eftersom det verkar så krångligt. Men idag skaffade jag appen Biblio som gör att jag kan låna e-böcker via mitt vanliga bibliotek. Appen finns för iOS och Android. Det var enkelt att ladda ner den till mobilen och sedan logga in med lånekort och pinkod.

Så här såg det ut:

Vad konstigt att en av mina egna böcker kom upp direkt. Egentligen var det en helt annan bok jag tänkte läsa. Men jag blev förstås nyfiken på vilka andra av mina böcker som finns i Biblio. Det visade sig vara ganska många, till exempel ”Ingen gör mål på mig” som handlar om fotboll och kärlek.