Vad jag är riktigt bra på

För ett tag sedan blev jag utmanad av Nina, som undrade vad jag är bra på. Jag har tänkt på det sedan dess. Tyvärr har jag inga dolda konstnärliga talanger, som att sjunga gudomligt eller att teckna fint. Ett tag övervägde jag att lyfta fram min tungas förmåga att forma sig på det sätt som på engelska kallas taco tounge, men det verkade lite väl larvigt.

Nu har jag äntligen kommit på vad jag är riktigt bra på: connenting the dots (för att låna Steve Jobs ord). Jag är bra på att koppla ihop idéer/företeelser/personer från olika områden för att skapa något nytt.

När jag började att frilansa pluggade jag samtidigt till lärare. Flera jobb kom till genom att jag stötte på något intressant i mina studier, som jag sedan sålde in som ett skrivjobb till en tidning. Jag samlar helt enkelt på mig influenser från alla möjliga håll som jag lagrar (ibland mentalt, med ofta i form av en notering någonstans) för framtida bruk. Det kan vara en person jag är nyfiken på och skulle vilja intervjua/samarbeta med, en företeelse som verkar spännande eller ett land som jag vill resa till. Nyfikenheten på att ta reda på hur saker och ting hänger ihop och viljan att skapa nya länkar omkring mig är det som driver mig.   

2 Comments

Comments are closed.