Att föra bok och att skriva bok

Första måndagen 2012 och jag ska ägna den åt att göra klart bokföringen för 2011. Alla papper i ordning inför det nya året.

Sedan, när jag har koll på skatter och annat, ska jag med samma noggrannhet ge mig på texterna. Först i kön står några texter som ska skrivas för en tidning. Men sedan: manuset! Det som ska bli en kapitelbok för barn så snart jag synat tidsperspektiv, karaktärer, konflikter och scener ordentligt och skalat av en sisådär 40 procent av texten. (Det motsvarar drygt 11 000 ord!)

Målet: att skriva avtal om utgivning med ett sort förlag i år.

4 Comments

 1. Anonymous

  Låter väldigt spännande, lycka till! Och jag delar ditt mål för 2012 🙂

  Sofia

 2. Anonymous

  Hej!

  Tack!

  Nej, inte än men nu är det på gång! Jag har lagt mitt gamla manus på is för jag fick en mycket bättre idé. Eller flera egentligen.. Jag har jobbat på tre olika manus under senaste året men har bestämt mig för att skicka in ett av dem. Det har varit svårt att välja vilket jag ska satsa på. Sedan har det skett en hel del andra förändringar. Min huvudperson är numer ett annat djur och har inte längre den bakgrund som jag först hade tänkt mig. Hans bakgrundshistoria var en stor del av de första manusen jag skrev om honom så det är stora förändringar, men jag tror detta blir bättre!

  Sofia

Comments are closed.