En dag som frilansskribent/barnboksförfattare

(Tiderna är ungefärliga – jag är inte så ambitiös att jag för dagbok över mina arbetsdagar, om någon undrar.)

6.30
Väckarklockan ringer, upp och sköta morgonbestyren hemma. Liksom Skrivarmamma har jag kokat äggen kvällen före…

7.45
Maken åker iväg med barnen till skola och dagis (trots att han är sjuk), så att jag ska kunna få lite jobb gjort. Jag sätter mig vid datorn. Svarar på mejl, förbereder ett möte med Markku (som illustrerat Adam-boken), skriver.

8.30
Ringer upp en intervjuperson för att få ett förtydligande av ett uttalande. Kompletterar en artikel med två pratminus och mejlar redaktören.

10.00
Går till tunnelbanan. Läser en bok på vägen, som jag hoppas ska inspirera mig i två pågående uppdrag. 

10.30
Akutbesök hos frisören, efter samtal i går eftermiddag. Min vanliga frisör är mammaledig och jag får komma till en ny. Lite nervöst att hon inte ska förstå mig (Hur pratar man frisörspråket?) men det går bra. Jag går nöjd därifrån.

11.15
Snabblunch på McDonald’s. Inte särskilt kul, men jag har bråttom till mötet.

11.45
Tunnelbanan igen.

12.00
Får ett sms om att Markku blir försenad till vårt möte. Passar på att handla mjölk, yoghurt och ägg som jag skyndar hem med innan jag promenerar iväg till Markkus ateljé.

12.55
Kommer tio minuter för sent. Markku och jag diskuterar om vi ska medverka på en mässa, tittar på ett par förfrågningar vi fått samt funderar på hur vi ska jobba vidare med Adam-konceptet. Jag har ett nytt manus på gång och Markku ska börja göra skisser.

13.40
En reporter och en fotograf från lokaltidningen kommer för att intervjua oss om boken. De är trevliga båda två och verkar gilla boken. Kul att prata med dem om arbetet med boken och de idéer vi har kring tvåspråkiga böcker och flerspråkighet. Mindre kul att bli fotograferad – men jag är i alla fall snygg i håret!

14.45
Iväg och hämta barnen.

15.30
En fotograf ringer och vill diskutera bildbyline till en krönika jag har skrivit. Jag säger att jag kan mejla två bilder jag redan har, vill helst inte bli fotograferad igen.

15.45
Kommer hem. Skickar iväg de där bilderna till fotografen. Har fått mejl från en redaktör om att skriva bildtexter. Borde göra det på en gång. Borde också städa, laga mat, leka med mina barn och en massa annat, men jag är för trött.

Middagen blir hämtmat. Värdelöst, men barnen är i alla fall glada.

Ja, sedan blir det inte så mycket mer gjort. Är frustrerad över all tid som går åt till annat än att skriva. Jag borde verkligen se till att få ordning på en del saker, men jag orkar inte. Håller jag också på att bli sjuk, eller behöver jag bara sova mer?

4 Comments

  1. Låter som en bra, produktiv dag. Det är säkert bara lite vinter/vårtrötthet. Min man brukar säga åt mig att börja träna mer, och han har säkert en poäng. Det sägs att man ska bli så pigg när man är vältränad. I wouldn't know. 🙂

    Och så blir man ju trött av att ständigt ha ansvaret för små barn, av att egentligen aldrig kunna koppla av helt och ta hand om sig själv. Man är alltid i ständig beredskap (för att torka en näsa, ta fram en tallrik, packa en matsäck osv i all oändlighet).

  2. Eva: Träning är det jag varit allra sämst med sedan jag började detta liv med fokus på att skriva. Planerar att börja jogga igen så snart snön smälter…

    Anneli: Hoppas den blir piggare igen när det blir vår på riktigt!

    Malin: Ja, ibland känns det som maraton. Tur att jag inte har ett annat jobb att sköta också!

Comments are closed.