Moa Martinson – ett liv

Moa Martinson är Sveriges mest kända kvinnliga arbetarförfattare. Hon föddes 1890 och hade en hård och fattig barndom. Hon började arbeta tidigt men ville också skriva. När hon var 43 år gammal kom hennes första bok. Hennes texter gav arbetarklassens kvinnor en röst i litteraturen.

I den här boken får vi följa hennes kamp för ett bättre liv, kantat av fattigdom och sorger. Hon kämpade för sitt författarskap, sina fem söner och ett bättre samhälle.

Skriven tillsammans med Cilla Dalén.

Vilja förlag, augusti 2022

Sagt om boken:

”Lugnt, metodiskt och framförallt pedagogiskt tar författarna Cilla Dalén och Annelie Drewsen oss med på en resa i ett Sverige där Moa Martinson (1890–1964) växer upp under knappa förhållanden, lever med alkoholmissbrukande män och föder fem pojkar. (…) Denna biografi har många fotografier och faktarutor som beskriver fackuttryck. Den är ett utmärkt komplement då man läser Moa Martinsons romaner i undervisningssammanhang. (…) Biografin lämpar sig för läsning från ca 12 år i grundskolan och för vuxenundervisningen i svenska som andraspråk. Helhetsbetyg 5.”
Madeleine Jehpsson, BTJ