Raoul Wallenberg – Ett liv

Raoul Wallenberg räddade livet på tusentals människor i slutet av andra världskriget. Han riskerade sitt eget liv för att hjälpa andra. En dag försvann han, ingen vet säkert vad som hände. Han dog någonstans, på en okänd plats.

I boken berättas om Raoul Wallenberg från födelsen i Stockholm 1912, till den dag han försvann i Budapest 1945. Vi får läsa om Raouls barndom och uppväxt, hans militärtjänst och många, spännande resor i Europa, Amerika, Sydafrika och Palestina. 1944 kom han till Budapest i Ungern. Hans uppdrag var att rädda ungerska judar från nazisterna.

Raoul Wallenberg gjorde skillnad. Hans liv kan inspirera och uppmuntra oss alla att hjälpa andra. Världen behöver människor som vågar kämpa för andra, precis som Raoul Wallenberg.

Skriven tillsammans med Katarina Lycken Rüter.

Vilja förlag, augusti 2019
Läs mer på: viljaforlag.se

Sagt om boken:

 I Annelie Drewsens och Katarina Lycken Rüters Raoul Wallenberg – Ett liv får läsaren på ett lättillgängligt språk följa Wallenberg från barndomen fram till försvinnandet. Den pedagogiskt upplagda texten kompletteras med bra bildmaterial, en utmärkt källförteckning och ett innehållsrikt personregister. Helhetsbetyg 5 av 5.
Elisabeth Brännström, BTJ