Pluto är ingen planet

Pluto–omslagEdwin älskar verkligen rymden, och tankarna om rymden snurrar som planeter i huvudet på honom. Han läser allt som handlar om galaxer och planeter. Så en dag börjar läraren Fredrik att prata om rymden på lektionen, och först blir Edwin alldeles varm och lycklig äntligen känner han sig hemma i klassrummet. Men så händer det som inte får hända: Fredrik lär ut saker som inte stämmer …

”Pluto är ingen planet” är en finstämd berättelse om vänskap och att inte riktigt passa in bland alla andra, men hitta en egen plats i universum.

Illustrationer: Mia Maria Güettler
Rabén & Sjögren, maj 2017
Läs mer på:
www.rabensjogren.se

Sagt om boken:

Det är en bok för stora och små nördar, som behöver höra att det faktiskt kan vara statushöjande att kunna saker som inte alla andra kan. Och att det kan finnas fler i den här världen som tycker om att ligga på marken och stirra upp mot stjärnorna.
Susanne Holmlund, Ljusnan

En fantastisk bok för åldern 6-9 år, jag rekommenderar verkligen den som högläsning.
Annelie Henrysson, Blekinge Läns Tidning

Detta är en fin skildring av ett udda barn – sådana som finns lite varstans i skolvärlden, men som kanske inte så ofta blir förstådda.
Maria Wolff Gripfelt, BTJ

Pluto är ingen planet är ingen vanlig bok om rymden, men däremot en extremt viktig bok om utanförskap. (…) Jag gillar verkligen denna bok och tycker att den passar alla. Särskilt alla som mött ett barn eller som själv varit ett.
Marianne Eik, Populär Astronomi

Det är en varm och rörande berättelse om allas vår rättighet att ha en hjärna som är lite annorlunda uppbyggd än en del andras.
Bloggen Mammadamm

Att läsa om Edwin ger många tankar och insikter om allt som ryms i 25+ barnhuvuden i ett klassrum. Viktig läsning såväl för den som behöver få känna igen sig som för den som behöver förstå en elev eller klasskamrat som vid förstå anblick kan verka ”bråkig”.
Eva Emmelin, Barnboksprat