Ingen gör mål på mig

Ingen gör mål på mig

Selma tänker allt mindre på Esmeralda. Så kommer höstterminen och säsongens första fotbollsmatch. Selma är målvakt i Järvarnas FF, och ingen gör mål på henne. Men i dagens motståndarlag finns en ovanligt farlig spelare. Hon heter Esmeralda och har ögon gröna som smaragder …
Selma gör sig redo för sitt livs match.

Omslag: Anna Winberg
Nypon förlag, augusti 2016
Läs mer på: www.nyponforlag.se

Ingen gör mål på mig finns även på danska.

Sagt om boken:

Den är väldigt bra skriven. Annelie Drewsen skriver på ett sätt som låter avslappnat och naturligt.
Mattias Klefbeck, Sveriges radio

Så uppfriskande att det inte var en ”komma ut-bok” utan att tjejerna var kära i varandra var något naturligt – inget som värderades eller behövdes reflekteras över.
Mikael Bodin, förstelärare i värdegrundsarbete

Annelie Drewsen är en rutinerad författare och det är tydligt att hon väl behärskar hantverket både som författare generellt och som författare av lättlästa berättelser.  Ingen gör mål på mig är (…) en berättelse med nerv och kraft som trots, eller på grund av, sitt ringa omfång och sparsmakade språk lyckas förmedla närvaro och intensitet på ett mycket engagerande sätt.
Karin Alvehus, BTJ-häfte nr 22/2016

Letlæst lille hverdagsfortælling om den første rigtige forelskelse, piger og fodbold. Bogen beskriver nænsomt Selmas uro og tanker og det er nemt at identificere sig med dilemmaet om sejr vs kærlighe.
Christine Christensen