Spring, Amina!

springamina

Amina har kommit ensam till Sverige från Somalia. Hennes kompis Lina upptäcker att Amina är bra på att springa. Hon övertalar Amina att börja träna löpning i samma klubb som Lina. Nu är det snart dags för första tävlingen.

Första delen i serien om Amina.

Illustrationer: Anders Westerberg
Nypon förlag, januari 2014
Läs mer på:
www.nyponforlag.se

Spring, Amina! finns även på arabiska, danska, engelska, holländska, somaliska och spanska samt i en light-version.

Boken finns även inläst i Utbildningsradions serie ”Sluka svenska” på svenska och arabiska.

Sagt om boken:

Berättelsen är medryckande, och det är lätt att engagera sig i Aminas situation. Spring, Amina! är en fin berättelse med god person- och miljöskildring.
Staffan Engstrand, BTJ

Berättelsen berör elevernas hjärta. Jag avslutar kapitel ett. Jag ber eleverna städa sina bord och önskar dem en trevlig fortsättning på dagen. Jag hör högljutt ett enigt nej! Eleverna vill inte gå hem. De vill höra mer! Underbart!
Tiia Ojala, bloggen Multikultiskola

Ibland kan jag dock känna att det är lite väl tunga ämnen i lättlästa böcker för unga. Därför blev jag så glad när jag läste Annelie Drewsens Spring, Amina!, som helt klart har en allvarlig underton, men som skildrar en ensamkommande invandrarflicka som en ganska så vanlig tjej trots allt. Det är skönt. Boken är dessutom spännande, då Amina är med i en löpartävling.
Linda Odén, bloggen Kulturkollo

En riktigt bra bok som det borde finnas fler av.
Helena Eriksson, bloggen Barnboksprat

Jag tycker om berättelsen och känner att den är viktig. Den visar en intressant bild av en flyktingflicka i Sverige, och den berör.
Jeanette Palm, bloggen Bokhemligheter