Kom igen, Amina!

Komigenamina

Aminas klubb ska tävla i stafett i Norge. Amina är snabbast i laget, men sämst på att växla. Hon får ont i magen när hon tänker på tävlingen. Och hon längtar efter mamma, som är kvar i flyktinglägret. När får de träffa varandra igen? Och hur ska det gå i stafetten?

Andra delen i serien om Amina.

Se mig berätta om boken!

Illustrationer: Anders Westerberg
Nypon förlag, augusti 2015
Läs mer på: www.nyponforlag.se

Kom igen, Amina! finns även på danska och holländska.

Sagt om boken:

Annelie Drewsen berättar lugnt och försiktigt, med stor värme och känsla för detaljer (…) En positiv berättelse om ett flyktingöde mitt i svenska vardagen, den kan också läsas med stor behållning av yngre barn än den tänkta målgruppen.
Staffan Engstrand, BTJ

Trots det ”lilla” formatet händer det massor. Vi följer med Amina i henne rädsla, i hennes sorg över en död bror och en mamma som finns långt borta, men även i vardag som att inte ha råd med riktiga löparskor. Det är två väldigt bra böcker som kan ge en liten glimt av hur livet som ensamkommande kan vara. Inte allas historia, men kanske någons. Jag rekommenderar böckerna mycket varmt.
Karolina, bloggen Bubblan i bibblan

 

Det är en spännande och lättläst bok, utgiven av Nypon förlag och med illustrationer av Anders Westerberg. Den känns extra aktuell med tanke på flyktingsituationen runt om i världen.
Susanne, bloggen Biblioteksbubbel

 

Det som händer Amina i böckerna känns bekant på något sätt. Min mamma jobbar på en organisation som heter Plan som hjälper barn som Amina att få ett bättre liv. Innan jag läste boken var det ibland svårt att förstå vad mamma menar när hon pratar om sitt arbete, men nu förstår jag mycket bättre hur det är att vara en som flyr från krig.
Tim Åberg, Sundbybergsnytt