Stella skaffar ett syskon

stellaomslag

Stellas högsta dröm är att få ett syskon. En gång åkte hon till morfar över natten bara för att mamma och pappa skulle få tid att göra en lillebror åt henne, men inte fick hon något syskon för det. Stella är trött på att vänta, så när kompisen Sam frågar om hon vill ha hans lillebror säger hon ja. Fast var det en så bra idé egentligen?

Illustrationer: Sofia Falkenhem
Rabén & Sjögren, september 2013
Läs mer på:
www.rabensjogren.se

Sagt om boken:

Det är nästan som man gråter som vuxen, för mamman kan inte få flera barn. Man känner som vuxen kvinna: hur var det att berätta för den lilla flickan? Hur fick hon henne att förstå? Jag tycker att Annelie Drewsen är en riktigt modig författare som faktiskt skriver om en sån här svår sak. Sen blir det intressant att se hur föräldrar och pedagoger kan tänkas ta tag i den här boken, men det lär jag ju inte få veta.
Kristin Hallberg, litteraturforskare, Barnboksprovning 2014, UR Samtiden

Författaren Annelie Drewsen får Stella att bli högst verklig med ett naturligt språk för en 7–8-åring. Dessutom finns levande illustrationer av Sofia Falkenhem på nästan varje uppslag. Stella skaffar ett syskon passar bra som en av de första kapitelböckerna på egen hand.
Margareta Brengdahl, BTJ

En rolig och tänkvärd bok för barn i åldern 6–9 år. Texten är lättläst och känslosam. Har man knäckt läskoden och börjat läsa själv är detta en utmärkt bok. Jag rekommenderar den varmt!
Inger, bloggen Bokhyllan