Föreläsningar

Föreläsningar

Om skrivande

Min föreläsning tar främst upp det praktiska kring att livnära sig som författare och frilansjournalist. Hur gör man för att sälja in sina idéer till tidningar? Hur mycket tjänar man egentligen på en bok? Varifrån kommer idéerna? Hur går det till att bli antagen och utgiven? Föreläsningen anpassas till den aktuella gruppens önskemål och frågor.

Annelie Drewsens föreläsning var en av de stora höjdpunkterna under hela kursen för mig. Dels därför att hon gav många praktiska och konkreta råd kring hur man kan tänka kring att bli publicerad. Men kanske ännu mer för att hon visade hur man kan använda sitt skrivande för att försöka förändra samhället. Jag blev otroligt berörd och imponerad över hur hon i en bok som har lättläst svenska lyckades förmedla sådan närvaro, djup och rent poetisk beskrivning av ett flyktingbarns berättelse. Henne tycker jag verkligen att ni ska försöka ha med igen.

Student på kurs i kreativt skrivande, Södertörns högskola

Om lättläst kommunikation

Berätta, beröra och förklara på lätt svenska är en föreläsning om lättläst svenska för företag och organisationer. Jag visar autentiska exempel på vad som gör en text svår och resonerar om varför vi skriver så svårt. Därefter kommer förslag på hur man kan kommunicera på lätt svenska. Föreläsningen skräddarsys utifrån uppdragsgivarens önskemål och behov.

BOKA MIG SOM FÖRELÄSARE!

För mer information och bokning av föreläsningar, skicka ett mejl till mig: info@anneliedrewsen.se