Författarbesök

Författarbesök

Jag besöker ofta skolor och bibliotek runtom i landet för att berätta om mina böcker för läsare i alla åldrar. Det är oftast nyanlända barn och unga, sfi-elever, klasser på särskolan eller personer med funktionsvariationer eller läsovana.

Annelie var toppen, eleverna förstod henne bra vilket brukar vara svårt med helt nyanlända. Hon har erfarenhet inom fältet vilket märktes väl och uppskattades av både elever och lärare.

Lärare på språkintroduktion

Vanligtvis börjar jag med att högläsa ett stycke ur någon bok. Sedan berättar jag mig själv och mina böcker, pratar om författaryrket och svarar på frågor. Jag anpassar mig alltid till gruppen jag möter vad gäller språknivå och innehåll. Jag besöker klasser från årskurs 4 till gymnasiet. Allra bäst brukar det bli om klassen har läst någon av mina böcker.

I mån av tid deltar jag gärna i längre projekt inom ramen för exempelvis Skapande skola.

Med anledning av coronaviruset

På grund av restriktionerna under coronaepidemin kan det just nu vara svårt att planera författarbesök. Kontakta gärna mig för att diskutera en lösning som passar din skola eller ditt bibliotek, till exempel digitala författarbesök.

Läs om hur det har fungerat med digitala författarbesök här.

Läs om ett författarbesök på sfi i Fagersta: Språk och ord som gör världen bättre

Läs mer och boka:

Kontakta Författarcentrum Öst