Internationella barnboksdagen

Bild från ibby.org

Sonen kom hem från skolan och berättade att de hade varit i biblioteket och valt böcker, för idag är det nämligen internationella barnboksdagen. Det hade jag inte aning om.

Efter lite googlande hittar jag info på Regeringskansliets sajt:

I dag firas den Internationella barnboksdagen världen över till minne av HC Andersens födelsedag och för att uppmärksamma barn- och ungdomslitteratur och inspirera till läsning. Det var IBBY, the International Board on Books for Young People, som redan 1967 kom med idén om att hylla barn- och ungdomsböcker med en särskild dag på året. 

Jaha, tills nästa år ska jag försöka komma ihåg det så att jag kan uppmärksamma det på något vis.

Redan om några veckor är det dock Världsbokdagen. Det har jag i alla fall koll på!