Synposis

Jag brukar inte skriva synopsis. I bästa fall blir det några rader om hur jag tänkt att berättelsen ska utveckla sig på ett ungefär. Men plötsligt händer det! Jag skrev just synopsis på andra boken om Stella (som jag så gärna vill berätta lite mer om, men avtalet från förlaget dröjer).

Egentligen hade jag inte tänkt skriva en fortsättning om Stella. Det första manuset slutade öppet och jag tyckte det var bra så. Men så sa förläggaren att hon gärna skulle vilja ha fler böcker om samma person och jag började fundera på hur Stellas liv skulle kunna fortsätta. Det var otroligt kul.

Ganska snabbt hade jag klart för mig vilka ramarna för andra boken blir. Det kommer att krävas en del research för att det inte ska bli helt verklighetsfrämmande. En första förfrågan är skickad. Men för att kunna ställa specifika frågor är det en fördel att veta exakt vad det är jag behöver veta. Därav synopsisskrivandet. Och vet ni vad. Det var ju hur enkelt som helst. Och det blev hur bra som helst.

Nu har jag hela manuset sammanfattat i 124 ord. Riktigt bra, om jag får säga det själv. Kan jag inte bara få publicera det?* Låta läsaren fylla i resten själv…

*Min debutbok innehöll 127 ord, så helt galet vore det inte.

3 Comments

Comments are closed.