Att skriva en serie

Jag var nyligen på besök i min sons klassrum. Han går i tvåan och det var tyst läsning. Eftersom han hade läst ut en bok fick han gå till biblioteket och låna en ny. Han tvekade inte en sekund, utan tog direkt en av böckerna i den serie han läser. Jag förstår honom. En bra bok vill man ha mer av, så varför inte läsa ytterligare femton böcker om samma personer?

För att komma i stämning inför dagen går jag in på Simonas blogg. Hon tipsar idag om att skriva serier. Förlagen vill ha det.

Och vad gör jag? Jag sitter och skriver en fortsättning på boken om Stella. Boken som inte skulle ha någon fortsättning, som skulle sluta precis så som i manuset jag skickade till förlaget.

Vad är det som har hänt? Som så ofta när man skapar en karaktär vägrar den att vara tyst. Den vill mer. Så den bestämmer sig helt enkelt för att fortsätta göra saker. Det enda rätta är att tillåta det ske. Att skriva vidare.

Att det sedan stämmer överens med förlagens önskningar och nioåringars läsmönster är en trevlig bonus. Nu hoppas jag bara att jag får ihop detta.

2 Comments

Comments are closed.