AstridLindgrenAstrid Lindgren – Ett liv

En lättläst och rikt illustrerad biografi om Astrid Lindgren. Hennes böcker är översatta till 100 språk och älskas av både barn och vuxna. Astrid stod alltid på barnens sida, vilket avspeglar sig i hennes böcker. Boken presenterar hennes liv, författarskap och engagemang mot orättvisor i samhället.

Skriven tillsammans med Cilla Dalén.

Vilja förlag, augusti 2017
Läs mer på: viljaforlag.se

Boken finns även på arabiska, engelska, pashto, persiska, polska och tigrinja. Hösten 2018 kommer den även på somaliska.

Sagt om boken:

Jag kan rekommendera den till alla andra. Om man läser den här boken då vet du mer om hennes liv än någon annan.
Johanna Nyberg, praktikant på Klartext

Boken ger en god översikt över Astrid Lindgrens liv och böcker. Författarna väjer inte för tunga ämnen som tonårsgraviditeten, den svåra första tiden i Stockholm, då Astrid Ericsson var hungrig och olycklig, kriget och otroheten. Det gör att där finns mycket att samtala om.
Maria Lannvik Duregård, Astrid Lindgren-sällskapets tidning

Innehållet följer Lindgrens liv kronologiskt och börjar med att berätta om hennes barndom och skoltid, hennes arbeten och familjeliv för att sedan fortsätta med författarskapet, det politiska engagemanget samt livet som gammal. (…) Det är en trevlig och informativ bok med vackra och väl valda foton som ger stöd för läsningen.
Helene Ehriander, BTJ