Bloggande barnboksförfattare

Ett gäng barnboksförfattare och illustratörer i Västsverige gick samman och bildade Barnboksnätet för tio år sedan. De träffas regelbundet för att prata om böcker, arbetsvillkor, förlagskontakter och skapande processer. Jag upptäckte precis att de har en blogg, där nätverkets medlemmar turas om att skriva. Det verkar vara en riktig guldgruva för oss som drömmer om att skriva och/eller illustrera för barn.

Inger Granberg skriver om den inre kritikern (som vi NaNo-deltagare har förvisat ur våra liv hela november). Marie Oskarssom skriver om vad hon tycker är en författares viktigaste egenskap.  Sassa Buregren berättar om hur det känns att bli refuserad. Inte ens etablerade författare klarar sig från de jobbiga beskeden.

Under november kan man dessutom delta i utlottning av boken Det låter bra! av Sara Gimbergsson och Pernilla Gesén.

2 Comments

Comments are closed.