Idé på en antologi

Det här är hopplöst. När jag egentligen borde jobba dygnet runt på att bli klar med min uppsats ploppar idéerna upp som aldrig förr. Nyss fick jag en klockren idé på en antologi som jag skulle vilja sätta ihop. Mejlade tre förlag på en gång för att höra om de över huvud taget är intresserade av att få den typen av förslag.

Hoppas att jag fått det ut systemet nu, så jag kan återgå till uppsatsen…

7 Comments

 1. Anonymous

  Visst är det så! Men det är mycket bättre att ta en paus från uppsatsarbetet för att man får fantastiska idéer än att avbryta för att planlöst surfa på Aftonbladet eller städa hemmet lite halvhjärtat 😀

  Jag har några frågor förresten.. vet du om förlag i allmänhet vill se illustrationer i ett visst format när man skickar in dem? Eller är det upp till en själv vilken storlek man vill arbeta i? Hur gjorde ”din” illustratör?

  Sofia

 2. Eller hur. Men det blir lite halvhjärtat städande ibland också, måste jag erkänna.

  Jag vet faktiskt inte om förlaget vill ha en viss storlek. När jag frågade runt på bokmässa verkade skisser räcka ganska långt. De skisser som min illustratör gjorde finns i detta inlägg:

  http://utgivning.blogspot.com/2010/11/far-jag-presentera-adam.html

  Jag har minskat ner dem lite, men som du ser är de ganska enkla skisser som ändå gav en bild av hur han tänkte sig figuren. Först senare i processen började han arbeta med olika perspektiv, mer detaljer och sådant.

  Vet inte om det var till så mycket hjälp… men lycka till med ditt projekt!

 3. Anonymous

  Tack!

  Hmmm.. jag kanske överarbetar detta tänker jag nu. Jag har tänkt att jag vill visa flera helt färdiga illustrationer med färgval och alla detaljer på plats. Det är bilderna som ÄR berättelsen i mångt och mycket så då vill jag vara säker på att de förstår min ”vision”. Haha det låter högtravande, men jag kan inte säga det på ett bättre sätt! Jag ska kontakta förlagen för att höra om de vill se bilderna i något särskilt format.

  Sofia

 4. Äh, det är väl inget konstigt att du vill göra det så bra som möjligt. Så länge du inte ger dig i kast med att färdigställa HELA boken är det väl inte att överarbeta. Ska bli intressant att höra hur det går!

 5. Anonymous

  Drog iväg några mail till förlagen, har fått tre automatiserade standardsvar; de ska ”titta på mina bilder och återkomma”. Har inte skickat några bilder utan bara frågan om format 🙂 Får se om de tar sig tid att svara, annars får jag släppa min inre perfektionist och bara skicka dem som de är 🙂 Om jag får svar på formatfrågan så återkommer jag och berättar.

  Sofia

 6. Anonymous

  Spammar din blogg idag sorry, men jag tänkte bara berätta vad jag fick för svar från ett av förlagen. Kanske finns det någon som blir hjälpt av svaren.

  De tycker att man i ett tidigt skede kan skicka illustrationer i vilket format som helst, även om man senare arbetar i vissa givna format. Att skicka skisser funkar bra, fast färdiga bilder har den fördelen att de från förlagets sida lättare kan förstå illustratörens stil och hur man har tänkt sig boken.

  Sofia

Comments are closed.