Deppiga besked

Minns ni att jag mitt i arbetet med min uppsats fick en idé på en antologi? Jag mejlade tre förlag och fick svar inom en timme från ett av dem. Vi mejlade fram och tillbaka. I slutet av december skickade jag ett dokument där jag lite mer utförligt beskrev min idé samt infogade några exempeltexter.

Idag kom beskedet:

Nej tack.

Min idé har diskuterats på ett utgivningsmöte. Ekonomiska hänsynstagande ligger bakom deras beslut. Ingen överraskning direkt.

Det känns självklart tungt, trots att jag inte investerat särskilt många timmars arbete på just detta projekt. Nu måste jag ta ställning till om jag ska försöka sälja in idén hos andra förlag eller släppa den.

Tills vidare redigerar jag vidare på min kapitelbok.

Nästa vecka ska jag ringa det andra förlaget som jag har en dialog med. Tydligen var personen jag söker sjuk idag.

Trevlig helg på er.

6 Comments

  1. Malin: Frågan är om det verkligen är detta jag vill satsa på, eller om det är bättre att ägna sig åt mer lockande idéer. Det tål att tänkas på.

    Nina: Eller så väntar de på min nästa barnbok som kommer att bli en succé 🙂

    Haydee: Hej, kul att du kom hit! Sugen tappar jag inte i första taget…

    Anneli: Exakt. Kanske är det andra till och med roligare.

    Charlotte: Jag tror mig veta det. OCh det här handlade ju inte ens om att någon underkände en text, bara att de inte såg affärsmöjligheterna i en idé. Skrivandet är alltid viktigast.

Comments are closed.