Här sitter jag och skriver

Anneli utmanade mig att visa hur det ser ut där jag sitter och skriver. För det mesta sitter jag vid ett litet skrivbord i sovrummet. På söndagar brukar jag städa och damma, så att det ska vara inbjudande att sätta igång på måndag morgon. De här bilderna tog jag igår kväll, då det hade hunnit bli både lite stökigt och väldigt mörkt. Jag hoppas ni har överseende med det. Allt för autenticiteten.

Just nu skriver jag mest på den bärbara datorn. Manuset jag jobbar med nu ligger dock på ett USB-minne, som jag ibland pluggar in i den stationära datorn i ett annat rum. USB-minnet är med mig överallt. När jag går hemifrån lägger jag ner det i mitt pennfodral. 
 

Där har jag naturligtvis även pennor och annat nödvändigt. Min favorit är en röd Ballograf. Den ligger alltid i pennfodralet, om jag inte skriver med den.

Sådant som har med mitt skrivande att göra antecknar jag i en särskild liten bok. Just nu använder jag den med majskolven på. Den andra boken fick följa med mig hem från Waldemarsudde igår. Motivet föreställer kvinnor i hamnen i Alger. En akvarell av Zorn. Jag fastnade för det gåtfulla och utmanande i bilden.

Behöver jag inspiration eller råd kan jag snegla åt vänster, där mina skrivarböcker har fått en egen hylla. Tidigare hade jag kurslitteratur på där, men äntligen har de bööckerna fått flytta till en mindre framträdande plats.

Rumpan placerar jag på den här pallen. Den var min mormors och går att öppna. Någon som kan gissa vad som finns däri?

(Psst, nytt inlägg på Debutantbloggen uppe. Om att läsa korrektur.)

6 Comments

  1. Det var kul att se! Du har verkligen gjort en riktig snitslad bana runt din skrivarhörna. Det blev bra och informativt!
    Svårt att gissa vad du har i pallen. Kan det vara en del anteckningar? Nej, du får berätta!

  2. Malin: Visst är det kul att se hur andra sitter och skriver. Få har det lika glassigt som du…

    Monika: Nix, inte anteckningar. Någon annan dag ska jag visa.

Comments are closed.