Cilla tog emot stipendium

Foto: Anna Nordlund

Den 10 augusti delade Selma Lagerlöf-sällskapet ut sitt Karin Söder-stipendium till Cilla Dalén och mig för vår lättlästa biografi Selma Lagerlöf – ett liv. Tyvärr kunde jag inte vara med på prisutdelningen i Berättarladan i Rottneros, men Cilla har berättat att det var en väldigt fin dag. Vi är naturligtvis väldigt glada för att vår bok uppmärksammas av just Selma Lagerlöf-sällskapet och motiveringen visar att det verkligen förstått varför lättläst litteratur är så viktigt:

Årets pristagare är Annelie Drewsen och Cilla Dalén som har gjort information om Selma Lagerlöfs liv och verk tillgänglig för en bred målgrupp som inkluderar såväl den ovana läsaren som den med läs- och skrivsvårigheter eller svenska som andraspråk. Detta tjänar till att öppna dörrarna för en vidare bekantskap med inte bara Lagerlöf och hennes författarskap, utan också språket och läsandet som sådant.

Förutom ett fint diplom får vi dela på 10 000 kronor. Vår plan är att använda pengarna till en researchresa om annan intressant person. Nu hoppas vi bara att förlaget vill ge ut en biografi om just den personen.