Romanskrivarmånaden börjar snart!

Om exakt en månad startar romanskrivarmånaden NaNoWriMo. Ni som hängt med ett tag vet att jag deltog förra året. Det var otroligt roligt och givande – och det blev faktiskt en historia av det, som dock skulle kräva åtskilliga omgångar av redigering för att överhuvudtaget bli läsbar för någon annan än mig.

Det roliga med NaNo är att vem som helst kan delta. Det finns till exempel ett särskilt program för ungdomar och skolor. I senaste numret av Lära Stockholm har jag intervjuat en lärare på Skarpnäcks skola som låter sina elever delta. Läs artikeln här (på sid. 24-25, vilket motsavar sid. 13 i dokumentet).

I år står jag själv över, men jag hoppas att några bloggare med skrivklåda är med, för jag vill följa framstegen och heja på!

3 Comments

  1. Jag ska vara med, det blir mitt sjunde år. Finns inget bättre sätt att göra något bra av en grå och trist månad. 😉

  2. Wow, sju år – inte illa! Hur har du gjort med dina manus efter november, har du släppt dem eller arbetat vidare på dem?

    Jag har inte ens läst hela mitt manus från förra året. Chansen att jag bestämmer mig för att försöka få det att bli en riktigt roman är nog ganska liten. Det finns så mycket annat att skriva…

Comments are closed.