Tävla och vinn nya boken om Adam!

Vad sägs om en tävling? Jag delar ut tre exemplar av min nya bok Inte så fort, Adam!
För att delta behöver du bara skriva en kommentar till det här inlägget och svara på frågan:  
 • Vilket språk skulle du helst vilja lära dig? Varför?
Ange gärna  vilken språkversion av boken du vill ha om du vinner. Den finns på svenska i kombination med arabiska, bosniska, persiska, somaliska och spanska. Jag kan inte garantera att du får det språk du önskar, men ska försöka tillgodose önskemål.
Tävlingen pågår till och med den 25 november. Under tiden kommer jag att ta en paus från bloggen. I slutet av november återkommer jag och kommer då att dra vinnaren ur en hatt eller dylikt. 
(Om du länkar till det här inlägget från din egen blogg blir jag jätteglad, men det är inget krav.)

21 Comments

 1. Klart jag vill vinna 🙂
  Jag skulle vilja lära mig spanska, eftersom jag helst vill bo på underbara Mallorca under delar av året.
  Därför väljer jag svenska/spanska om jag har turen att vinna 🙂

 2. Åh, jag vill också vinna. Och jag och Afrika … så jag vill ha den somaliska om jag vinner. Det språk som jag annars skulle lära mig är italienska, riktigt distinkt i uttalet och låter vackert.

 3. Vinner gärna din bok – häftigt at ge ut en egen.. resan dit måste har varit rolig. Jag vill lära mig polska, det ligger nära oss, jag har några polska vänner och trivs i landet. Jag tror jag får ut mer av mina resor dit om jag lär mig språket och vi är väldigt lika kulturellt.

 4. E-L

  Jag vill lära mig italienska för min svåger komemr från italien. Så min dotters kusiner pratar italienska och svenska flytande. Vore kul att kunna hänga med i deras konversationer. Jag vinner den gärna på Svenska/ spanska!

  pemms66@yahoo.com

 5. Hej!
  Jag vill gärna vara med i din utlottning.
  Jag vill lära mig arabiska, kan pyttelite men vill kunna prata riktigt ordentligt, vi har nära vänner från Palestina och jag älskar verkligen deras språk.
  En bok på svenska vore ju toppen att vinna.
  Kramar Carina/Hjo
  kattarsel@live.se

 6. Hej!
  Jag vill gärna vara med i din utlottning.
  Jag vill lära mig arabiska, kan pyttelite men vill kunna prata riktigt ordentligt, vi har nära vänner från Palestina och jag älskar verkligen deras språk.
  En bok på svenska vore ju toppen att vinna.
  Kramar Carina/Hjo
  kattarsel@live.se

 7. Eftersom halva min släkt bor i Finland och jag knappt kan en mening på detta underliga språk så skulle jag verkligen vilja lära mig detta. Vad gäller Adamboken så har jag inget önskemål om språkversion- eftersom den inte finns på finska (ha,ha)!

 8. Gloria

  Jag skulle vilja lära mig swahili! Helt enkelt för att det vore himla häftigt att kunna. 🙂

  Om jag vinner boken skulle jag vilja ha den på svenska!

  /gloria780605@hotmail.com

 9. La liga

  Min son går i sexan och under höstterminen får dom prova på tyska, franska och spanska. Han gillar spanska bäst och eftersom han har en dröm om att få spela som proffs i spanska ligan 🙂 kommer han att välja det språket inför våren.
  Att då känna att man klarar en liten bok som inte är lärobok kunde säkert kännas extra bra. Så även om jag förstår att vinstboken om Adam kanske är tänkt till en lite yngre tjej/kille, så skulle sonen känna sig stolt om han kunde läsa den!

 10. Klart jag vill tävla!! 🙂

  Det språket jag skulle vilja kunna är ryska. Jag har alltid varit fascinerad av det språket för det är så vackert, och jag lärde mig kyrilliska alfabetet som barn bara för att det var annorlunda och häftigt. Min lärare i latin på gymnasiet kunde ryska och lärde oss lite grann och det ökade min fascination. Dessvärre bodde jag i en liten by i Norrland så jag hade ingen möjlighet att läsa språket, och sedan tappade jag bort det. Men fascinationen finns kvar ännu. 🙂

  Om jag vinner skulle jag vilja ha sv/spansk version eftersom spanska är det andra språket jag skulle vilja kunna flytande.

 11. Anonymous

  Jag skulle vilja lära mig ukrainska. Min morfar är född i Gammalsvenskby nere i Ukraina och lärde sig där att prata svenska, ryska och ukrainska. På den tiden fanns dock inte ”Ukraina” och ukrainskan var förbjuden att prata. Skullke därför vilja lära mig språket som en hyllning till morfar och alla som bott och bor i Gammalsvensby.

  Om jag vinner skulle jag vilja ha boken på svenska/spanska.

  victoria@svenssonutas.se

 12. Å jaaaaag! Spanska såklart. 🙂
  Visst länkar jag. Det har jag dessutom gjort till din hemsida på min hemsida, förlagskollega! Jag skulle vilja lära mig ryska, för deras fina alfabet och hårda uttal. I like!

 13. Anonymous

  Esperanto har jag ingen aning om hur det är uppbyggt, men ska väl va logiskt. Skulle bara vilja nosa lite på det, för man har ingen större användning av det.Latin vore däremot nyttigare att lära och förstå.

  Vinner jag vill jag ha boken på somaliska då mitt barnbarn har pappa från Afrika.

  Mvh Laila
  mobilas@passagen.se

 14. MIKKELA

  Jag bor i ett stort bostadsområde med många invandrarfamiljer. Med årens lopp har jag lärt känna flera – och du anar inte hur glada de är när en svensk ”tant” mer än gärna vill komma på kalas när barnen fyller år! Helst vill jag lära mig tala dari, språket i Afghanistan! Jag umgås mycket med en familj därifrån; pappan och barnen (11, 4 och 1 1/2 är) är duktiga på svenska, men mamman kan ytterst lite. Det gör mig så ont att hon och jag inte kan tala med varandra utan tolk/mellanhand…

  Nu finns väl inte din bok på dari, inte än…men en på bosniska är också välkommen!

 15. Anonymous

  Hej!

  Jag skulle vilja lära mig mapudungun som mapuchefolket i Chile och Argentina talar. Min släkt på pappas sida har ett starkt mapuchearv men ingen talar mapudungun!

  Jag skulle gärna vilja ha boken på spanska!

  /Carmen

  min mammas email: karin.sjomar@gmail.com

 16. Är gärna med och tävlar.
  Har genom mitt yrke kommit i kontakt med många somaliska barn och jag tycker att det är ett vackert språk som jag gärna hade lärt mig mer av.
  Så om jag vinner önskar jag boken på just Somaliska 😉

Comments are closed.