Tack för alla bidrag!

Vad roligt att så många var med i tävlingen! Det var väldigt roligt att se vilka språk ni vill lära er och varför. Det var verkligen en härlig blandning. Här är några bidrag:

Jag skulle jättegärna vilja lära mig teckenspråk. För att jag tror att det skulle kunna vara mycket användbart att kunna. 
Jenny Sjögren

Jag vill lära mig polska, det ligger nära oss, jag har några polska vänner och trivs i landet. Jag tror jag får ut mer av mina resor dit om jag lär mig språket och vi är väldigt lika kulturellt.
Kerstin Jonsson

Jag vill lära mig arabiska, kan pyttelite men vill kunna prata riktigt ordentligt, vi har nära vänner från Palestina och jag älskar verkligen deras språk.
Carina

Eftersom halva min släkt bor i Finland och jag knappt kan en mening på detta underliga språk så skulle jag verkligen vilja lära mig detta. 
Skrivarstudio ord och idé

Jag skulle vilja lära mig swahili! Helt enkelt för att det vore himla häftigt att kunna.
Gloria

Jag önskar kunna tala med mina tre fadderbarn från Somalia som nu bor i Sverige.
Ulla Hellqvist

Det språket jag skulle vilja kunna är ryska. Jag har alltid varit fascinerad av det språket för det är så vackert, och jag lärde mig kyrilliska alfabetet som barn bara för att det var annorlunda och häftigt. Min lärare i latin på gymnasiet kunde ryska och lärde oss lite grann och det ökade min fascination. Dessvärre bodde jag i en liten by i Norrland så jag hade ingen möjlighet att läsa språket, och sedan tappade jag bort det. Men fascinationen finns kvar ännu.

Ninas skrivarlya

Jag skulle vilja lära mig ukrainska. Min morfar är född i Gammalsvenskby nere i Ukraina och lärde sig där att prata svenska, ryska och ukrainska. På den tiden fanns dock inte ”Ukraina” och ukrainskan var förbjuden att prata. Skullke därför vilja lära mig språket som en hyllning till morfar och alla som bott och bor i Gammalsvensby.
Victoria

Esperanto har jag ingen aning om hur det är uppbyggt, men ska väl va logiskt. Skulle bara vilja nosa lite på det, för man har ingen större användning av det. Latin vore däremot nyttigare att lära och förstå.
Laila

Helst vill jag lära mig tala dari, språket i Afghanistan! Jag umgås mycket med en familj därifrån; pappan och barnen (11, 4 och 1 1/2 är) är duktiga på svenska, men mamman kan ytterst lite. Det gör mig så ont att hon och jag inte kan tala med varandra utan tolk/mellanhand…
Mikkela

Jag skulle vilja lära mig mapudungun som mapuchefolket i Chile och Argentina talar. Min släkt på pappas sida har ett starkt mapuchearv men ingen talar mapudungun! 
Carmen

Har genom mitt yrke kommit i kontakt med många somaliska barn och jag tycker att det är ett vackert språk som jag gärna hade lärt mig mer av.
Nina

Tusen tack för att ni delade med er av detta! Nu hoppas jag att vi alla får chansen att lära oss fler språk än de vi redan kan.

Tre personer kommer som sagt att vinna varsin tvåspråkig Adam-bok. Vilka det blir meddelar jag på onsdag!