Min senaste publikation: Om språket inom vården

När man sitter på Universitetet och skriver sin kandidatuppsats kan det kännas ganska hopplöst. Så mycket arbete som väldigt få människor kommer att läsa…

Nordiska språk på Stockholms universitet ger man ut enstaka uppsatser i skriftserien MINS. När jag blev klar med min kandidatuppsats för fem år sedan tyckte min handledare att den skulle ges ut. Det tyckte jag också.

Nu finns den äntligen i tryckt form i MINS nummer 59. Min uppsats heter Utbildning med människan i fokus och handlar om något så spännande som texter inom vården. Jag analyserar ett antal texter utifrån en funktionell språkmodell och funderar på vad språket spelar för roll när man utbildar sig och arbetar inom vården. Hur bidrar språket till att skapa en yrkesidentitet? Vilken roll spelar skriftbruket för undersköterskors arbete? Hur uttrycks relationer mellan chefer, sjuksköterskor, undersköterskor, patienter och anhöriga genom språket? Alltsammans utifrån ett andraspråksperspektiv.

Om du av en händelse tycker att det låter sjukt intressant (ursäkta dålig ordvits) kan du kika in här och beställa ett eget exemplar för endast 50 kronor.