Sommarens litterära höjdpunkter

Läsning hör sommaren till och jag har hunnit med en hel del se senaste veckorna. Två böcker utmärker sig lite extra. Båda böckerna beskrivs som ungdomsböcker, men jag tycker att man kan läsa den även om födelsenumret skvallrar om att man räknas till skaran vuxna människor. För precis som all bra litteratur ställer dessa böcker frågor som man funderar på i alla åldrar. Frågor om vad det är att vara människa tillsammans med andra.

Jag väntar under mossan är den av Amanda Hellbergs böcker som jag tycker allra mest om. Den vackra naturen, de väsen som rör sig i den och de ungdomstid som skildras bilder en perfekt fond för dramat som utspelas under ett sommarlov i Sverige. Läs!

Antiloper är Ester Roxbergs debut och handlar om vänskap och förlust. Även denna bok har ett oerhört vackert språk och trots att man redan från början anar vad som ska hända behålls spänningen genom hela boken. Väldigt skickligt! Jag ser fram emot att läsa fler böcker av Roxberg.