NaNoWriMo 2012?

För två år sedan var jag med i NaNoWriMo – ett slags folkrörelse som går ut på att skriva en roman på en månad. Galenskap, med andra ord. Men jag fick ihop mina 50 000 ord och kunde kalla mig för vinnare.

I efterhand kan jag konstatera att manuset har sina kvaliteter, särskilt med tanke på att det skrevs helt utan planering och eftertanke. Men det är inte tillräckligt bra för att arbeta vidare med.

Idag fick jag plötsligt en ny idé. En romanidé. Det är egentligen bara ett utgångläge – en samling människor, omständigheter, en tid, en plats. Konflikter och förvecklingar är sådant som måste utkristallisera sig längs vägen.

Med tanke på hur roligt och givande det var att skriva frenetiskt under en begränsad tid för två år sedan (samtidigt som jag arbetade frenetiskt med min magisteruppsats) överväger jag nu att ställa upp igen.

Kanske har jag om drygt två månader skrivit ytterligare en ”roman”…
Någon annan som är sugen på att delta i NaNoWriMo i år?

4 Comments

  1. Låter väldigt spännande 🙂
    Kan ju faktiskt vara väldigt utvecklande att delta, om inte annat för att få ihop en roman som sedan kanske går att bearbeta till ett manus som går att skicka in till förlag.

    /Maria husetfullt

  2. Anonymous

    Jag har ambitionen att vara med men jag har inte skrivit jättemycket innan. Ska bli kul att sätta igång så får man se vad det blir av det hela 🙂
    Mvh Kicki, Kungälv

  3. Maria: Det är väldigt roligt att skriva så kravlöst som man måste göra för att klara NaNoWriMo. Inte sitta och fundera på ett enda ord hit och dit utan bara få ur sig så mycket text som möjligt.

    Kicki: Vad kul att du ska vara med! Har du läst boken No Plot? No problem! Om inte rekommenderar jag den. Den handlar specifikt om hur man klarar NaNoWriMo, men innehåller mycket intressant även för den som skriver under andra former.

Comments are closed.