En skrivintensiv vecka

Vissa historier tar lång tid på sig att bli skrivna. De bjuder motstånd, sätter sig på tvären och tar oväntade vändningar när det är som mest olämpligt.

Men andra bara rinner ur mig, liksom skriver sig själva genom mina fingrar. Så var det med den berättelse som kommer att bli en bok nästa år på ett nytt förlag. Den blev till under ett par intensiva sommardagar.

Den senaste veckan har jag haft en liknande erfarenhet. Inte mindre än två berättelser har skrivit sig själva. Idéerna har funnits med mig en tid, men jag har inte skrivit något. Förrän nu. Och jag tror bestämt att åtminstone det ena manuset är redo att skickas till förlag.

Det är märkligt detta, att skriva. Ibland begriper jag inte alls vad det är som händer.

3 Comments

  1. Anneli: Tack detsamma. Jag håller tummarna för att ditt manus blir bok snart.

    Sofia: Ja, och streta på när det inte gör det.

Comments are closed.